Chorizo ​​Avocado Rice Bowl

Dessa belopp är för en skål, perfekt för de ögonblick när någon i familjen behöver en snabb lunch (förutsatt att du har kokt chorizo ​​till hands!) Men för övrigt multiplicera receptet på vilja för en fullständig familjen måltid. Detta är en bra en skål lunch.

Om du vill hoppa över den kokta chorizoen (se nedan för mer info om denna kryddiga korv), eller lägg bara till lite mer smak och protein på denna maträtt, gå till bönor. Det finns ett nytt märke bönor på marknaden, som finns i de kalla sektionerna, kallas Better Beans, och de är läckra. Favorittyper att gå i ett mexikaninspirerat recept som den här är: Uncanny Refried Black Beans, rostade Chipotle Red Beans, och Kubanska Black Beans.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll riset i en skål och topp med chorizoen, queso, avokado, tomater och röda lök. Lägg till salsa eller gräddfil om så önskas.

Notera:

När du ser ett receptsamtal för smulad chorizo ​​som hänvisar till mexikansk chorizo ​​som skiljer sig från spanska och andra slag. Mexikansk chorizo ​​är en kryddig köttkorv som vanligtvis säljs färskt och okokt, antingen lös eller i ett hölje. Det måste kokas innan man äter, och om det befinner sig i ett hölje, avlägsnas det vanligen innan man lagar mat, så resultatet blir smulad kokt korvkött.

Du kan hitta den med andra rå kött eller korv i mataffären. Det är ofta gjord av fläsk eller en kombination av fläsk och andra ingredienser, men i dag finns det även turkeychorizo ​​på marknaden. Oavsett köttet det är gjort med, tillsätter kryddor - inklusive chili peppar och vinäger - vanligtvis det en bight murad röd färg. Det används ofta på tacos och mycket klassiskt med äggröra till frukost i Mexiko. Det kan också hittas som ger en smakfull smak i skaldjurssaker.

Använd någon form av kokad smulad chorizo ​​eller annan korv, som fläsk, kalkon, nötkött, till och med en vegetarisk korv. Alla du kan definitivt blanda och matcha ostarna - strimlad Monterey Jack, Cheddar en mexikansk blandning, alla är bra tillägg till denna typ av risskål.

Vad ska man göra med extra avokado?

Prova det på toppen på sallader som denna Sesame-Honung Quinoa och Carrot Salad med skivad Avokado, eller gör det till stjärnan i denna Avocadosallad med Creamy Miso Dressing. För en hjärtligare lunch, prova den i denna Grillad Kyckling och Avokado Flatbread Sandwich . Eller servera det som en aptitretare som denna Avokado och Cannellini Bean Crostini med Gremolata. Naturligtvis, avokadoer också bra i dips som Creamy Avocado Dip, Avocado Pesto Dip, och kryddig Guacamole. Det kan till och med vara i en efterrätt, som den här krämiga avokadogrön teglassen !

Vad barnen kan göra:

Barn kan smula korven när den är kokt, efter att den svalnat lite. De kan också smula osten och kanske kunna skära avokado och körsbärs- eller druvtomater.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1318
Totalt fett 44 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 78 mg
Natrium 1,174 mg
kolhydrater 190 g
Kostfiber 17 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)