Chokladskålarrecept

Chokladskålar gör något extra specialt dessert! Dessa vackra glansiga skålar är helt ätbara, så du kan fylla dem med alla dina favorit saker, och sedan när du är färdig med att äta vad som är inne, äter du också behållaren!

Du kan fylla dina chokladskålar med vispad grädde, mousse, glass eller till och med godis, som i detta recept på Pot of Gold candies . Var noga med att kolla in bildtutorialen med steg-för-steg bilder som visar hur man gör chokladskålar !

Du behöver små "bomber" -ballonger eller de minsta ballongerna du kan hitta för att komma igång.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Börja med att smälta choklad godis beläggningen eller temperering choklad . Du vill inte använda oförmjukad choklad, eftersom det blir mjuk vid rumstemperatur och dina skålar kan inte hålla sin form snyggt. Ställ in den smälta beläggningen eller tempererad choklad för att svalna så att den inte längre är varm för beröring.

2. Medan chokladet kyler, blåsa upp ballongerna i den storlek du vill att dina skålar ska vara och knyta av dem.

Det finns en chans att vissa ballonger kan popa eller skålar kan bryta, så gör några extra bara om det är fallet. Täck ett bakplåt med vaxat papper eller folie.

3. Håll ballongen med knuten uppe och dyka långsamt ner i en ballong i rumstemperaturchoklad. Flytta försiktigt för att acklimatisera ballongen till temperaturen. Doppa den tills choklad är djupet du vill att dina skålar ska vara.

4. Ta försiktigt bort ballongen från choklad och sätt försiktigt på det färdiga bakplåten. Upprepa tills du har doppat alla dina ballonger, plus dina extras.

5. Låt ballongerna sitta vid rumstemperatur tills choklad eller beläggning är helt inställd. När beläggningen är klar ska du koka brickan kort för att göra choklad hård - det gör det lättare att ta bort ballongerna.

6. För att få ut ballongerna, tryck först försiktigt runt sidorna och slå förseglingen mellan ballongen och chokladet. Håll sedan en ballong under knuten och skar försiktigt en slits över fingertopparna så att du kan styra luftflödet när det släpper ut. Släpp långsamt luften från ballongen, och som du gör kommer ballongen att dra bort från skålens sidor. Om det dyker upp, avlägsna en del av det fortfarande fast vid ballongen och fortsätt försiktigt dra bort den. Om du har svårt, låt det sitta och komma tillbaka till det senare - ballongen börjar ofta skola bort sig själv när den sitter.

7. När alla dina chokladskålar har tagit bort ballongerna fyller du dem med glass, mousse, vispad grädde, kall efterrätt soppa eller godis, som i det här receptet .

Förvara chokladskålar mellan lager av vaxat papper vid sval rumstemperatur.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 166
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 252 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)