Grillade musslor

Grilling musslor kan vara det enklaste sättet att laga dem (och det säger något - det är inte som om ångröd musslor är så knepiga!). Grilling musslor är allvarligt lika lätt som att kasta rena musslor på en varm grill. Hur många musslor du vill grilla är upp till dig - se nedan för riktlinjer. Beroende på hur många personer du försöker mata och därmed hur många musslor du har till hands, kan det hända att du behöver grilla i satser, i vilket fall du vill veta att en genomsnittlig kettle-stil grill kan hålla ca 3 pund av musslor i taget.

Eftersom musslor är så läckra precis utanför grillen, kan det vara roligt att helt enkelt stå runt grillen och äta musslorna precis där, när de kommer ut ur flamman. Var bara varnad: dessa skal är VARMA!

För kallt att grilla? Inget utomhusutrymme? Se mer läckra sätt att laga musslor .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en gas- eller kolgrill till medelhög till hög värme (du borde kunna hålla handen cirka en tum över kokröret i 2 till 3 sekunder innan du tar bort den från värmen). Se till att matlagningsristen är relativt ren (det är mindre viktigt tack vare skalen än för andra grillade föremål) och har det över värmen så det blir trevligt och varmt.
  2. Medan grillen värmer, plocka över musslorna. Musslor borde vara vid liv när du lagar dem - släng alla musslor som inte stänger tätt när du trycker på dem. De flesta musslor som säljs på fiskhandlare odlas (uppfödda skaldjur är ett fantastiskt hållbart val!), Så de har inte högutvecklade skägg. Vilda musslor kan dock ha håriga tillväxtar, som de brukade förankra sig, som måste dras ut med tång.
  1. Lägg de rengjorda musslorna på grillen och koka (täckt på en gasgrill ) åtminstone tills de öppnar, 5 till 10 minuter. Vissa människor gillar deras musslor bara knappt kokta, fortfarande mjuka och ömma; Andra människor föredrar grillade musslor kokta tills de nästan röks med köttet kondenserat och nästan krispigt på kanterna. Smaka på olika nivåer av färdighet och bestäm själv!
  2. Använd tang för att överföra heta musslorna till en serveringsfat. Medan grillade musslor är dandiga precis som de är, gör några grindningar av nymalt svartpeppar över dem när du tar dem bort från grillen ingen skada - och ingen hakad persilja. Kasta en eller båda över de öppna musslorna när du överför dem till en serveringsfat.

Servera musslorna varmt, som precis utanför grillen som du kan klara! Allvarligt, ju varmare och fräschare desto bättre.

Vill du klä dem lite? Några idéer: