Traditionella franska pumpa sopp recept

Kör runt den franska landsbygden på hösten, och överallt kommer du att se pumpa växer. Eftersom de inte firar Thanksgiving i Frankrike, så är det tydligt inte för dessa firande. Nej, pumpor är en häftklammer i det franska köket och när de lagras bra, har de genom hösten och vinterns recept. Du hittar recept från kakor till cocktails.

Detta traditionella franska pumpa sopprecept är en sådan klassiker. Det är så, så lätt att göra, och soppen fryser också så bra, du kommer snart att äta det året runt. Och det är också extremt hälsosamt och näringsrikt, så vad tycker du inte om det.

Soppan har en flätig konsistens och en delikat, smaklig smak som är perfekt för en lätt lunch eller en raffinerad första kurs. Den verkliga behandla är att det är lika lätt att förbereda och hälsosamt som det är utsökt!

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm olivoljan försiktigt i en stor kastrull. Tillsätt de hackade sjalotten och sautén tills de svänger något genomskinligt. Lägg till den malet vitlök och försiktigt sauté i några minuter mer (var försiktig så att du inte brinner vitlöket eller soppen blir extremt bitter).

Tillsätt kycklinglagret, pumpan och potatiserna till pannan och sätt till en stadig simmer. Låt grönsakerna simma försiktigt i 35-50 minuter, eller tills de är ömma när de genomborras med en kniv.

Det är viktigt att pumpan är öm, eller den resulterande soppen blir klumpig.

Puree soppen i en bänkskiva, en nedsänkningsblandare eller en Thermomix om du har en tills den är helt slät.

Återställ soppen till en stor panna, lägg tillbaka på värmen och låt sjuda ner för att minska lite och tjockna soppen.

Rör i den starka grädden och värm genom.

Krydda soppen med salt och peppar till din smak. Servera omedelbart i heta soppa tallrikar eller rätter med en crusty baguette med fransk surdeg på sidan.

Som om frågan om att göra denna soppa och dess näringsvärde inte räcker för att få dig att laga det här fryser det också så bra.

Att frysa pumpa soppan:

Låt soppen gå helt kall och dela sedan i delar. Lägg soppan i märkta fryspåsar och frysa. Soppaen kommer att hålla sig bra i upp till två månader. För att tina, tippa den massiva klumpen av soppa i en stor panna och lägg över låg värme för att försiktigt tina soppen och ge den sedan en bra kokning före servering.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 342
Totalt fett 12 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 22 mg
Natrium 474 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 7 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)