Croque Madame Recept

A Croque Monsieur är ett av Frankrikes mest kända mellanmål recept. Den snygga, klädda osttastaten säljs inte bara över hela Frankrike, utan över hela världen. Det är omöjligt att inte se någon på någon cafémeny över hela Frankrike. Har du någonsin undrat vad en Croque Madam är?

Croque Madame är helt enkelt en traditionell Croque Monsieur serveras med ett stekt ägg och lite Béchamel sås skedde över den färdiga smörgåsen. Det är en förenklad beskrivning för vad som är en mycket läcker version av originalet. Bechamelen tillför grädde, ägget förvandlar det från ett litet mellanmål till en väldig maträtt, och det är så snabbt och enkelt.

Det är ett mycket lätt recept; om du någonsin har stekt ett ägg till frukost kan du göra denna Croque.

Vad du behöver

Hur man gör det

Först gör du en enkel Bechamel

Placera smöret och mjölet i en kastrull. Placera över en medium värme och smörj smöret under omrörning hela tiden och rör om mjölet för att skapa en tjock pasta.

Tillsätt mjölken i pastan och visp för att skapa en tjock pasta. Om pastan är för tjock, lägg till en streck mer mjölk och vispa igen. Fortsätt tills du har en blank tjock, krämig sås. Tillsätt saltet efter smak.

Sätt till ena sidan.

Förvärm pannan till den lägsta värmeinställningen. Dela jämnt och sprida senap på fyra skivor bröd. Placera några skivor skinka, följt av 1/2 kopp Gruyere, på senapssidan av brödet. Täck osten med resterande brödskivor och smör smöret på smörgåsarnas yttre ytor.

Förvärm en stekpanna över låg värme, beredd att steka ägget Sätt smörgåsarna på ett ogreppat bakplåt och bröda i ca 5 minuter, vrid dem över, täcka med resterande ost och fortsätt tillagning tills de är krispiga och guldbruna, cirka fem ytterligare minuter. Medan smörgåsarna smälter, steka äggen i taget. Koka inte ägget, men; äggulorna borde vara rinnande, du kan till och med lämna matlagningen tills smörgåsarna är klara, eftersom de blir så varma det är bra för dem att stå en stund.

Servera varje varm smörgås med ett stekt ägg och en matsked Béchamelsås på toppen.

Detta recept gör 4 smörgåsar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 862
Totalt fett 65 g
Mättat fett 32 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 372 mg
Natrium 1,615 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 3 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)