Hur man berätta om det är ostsäsong

Ta reda på den bästa tiden att köpa och äta ostron

Du kanske har hört legenden att goda ostron endast är tillgängliga under månader som innehåller en "r" i deras namn och att dessa månader utgör oyster säsong. Regeln går tillbaka till dagarna före kylning när ostron kan skämma bort snabbt. Idag kan du njuta av ostron hela året, men det är fortfarande viktigt att veta i vilka månader ostron är under säsong och där du kan få de bästa ostronen som inte kommer att lämna dig som sjuk.

Timing och bakterier

Kanske den bästa anledningen att bara köpa ostron under hösten, vintern och våren - "r" månaderna - är relaterad till varelsens reproduktionscykel. Ostron spawn under de varma sommarmånaderna, vanligtvis maj till augusti, även om i Mexikanska golfen springer ostron året runt på grund av det varma vattnet. Gyting får dem att bli feta, vattniga, mjuka och mindre smakfulla. Ostron som skuggas i de kallare månaderna har istället en mer önskvärd magert, fast konsistens och en ljus brun smak.

Under senare år har bakterier som Vibrio parahaemolyticus orsakat sjukdomar i flera skördområden i östra USA under sommarmånaderna. Bakterierna är inte unika för ostron; höga nivåer kan också hittas i tonfisk, makrill och andra skaldjur. Det finns en särskild oro över dessa bakterier och ostron eftersom de äts råa. Så närvaro av Vibrio sätter ett annat fäst i kolonnen att äta ostron endast under kallare månader.

Året runt ostern njutning

Tack vare kylning kan du ignorera "r" regeln och konsumera goda ostron under våren och sommaren utan incident. Du kan få dem från kallt vatten eller från gårdar, vilket ger dem optimal smak även om en månad utan en "r." Faktum är att en ny genetisk procedur som används av några kommersiella ostrongårdar gör jordbruksupphöjda ostron sterila, så att de inte hyser alls.

Dessa främsta ostron är tillgängliga för året runt njutning.

När är den bästa ostsäsongen?

Svaret på oststersäsongen beror på flera faktorer. Du måste känna din ostron. Om du känner dig säker på att du får en ny ostron från ett kallt vatten, bör du ha en god ostron som inte kommer att göra dig sjuk någon gång på året. På samma sätt, om du är i ett tillstånd längs Mexikanska golfen, har du ingen rädsla om du grillar eller piskar upp några ostron Rockefeller. Varmvattenmjölk utgör inget hot i den situationen. När du äter på lokal fångst, är det dock bäst att notera vädret. Om så är fallet kanske du vill hålla fast vid den gamla "r" -regeln, bättre säker än förlåt, eller hur?

Köpa och lagra tips

Om du har bestämt att tiden är rätt att köpa några ostron, välj de som är tunga och fulla med vatten. De måste säljas levande, och de levande kommer att klämmas stängd eller kommer att klämma fast när de tappas. En död ostron kommer att ha ett löst skal och bör undvikas till varje pris. Östers smakar bäst när de äts inom 24 timmar från när du köper dem, men du kan förvara dem i kylskåp i upp till fem dagar i en masksäck eller öppen behållare täckt med en fuktig trasa och stort skal ner.