Kinesiskt kök Introduktion

Kinesiskt kök Introduktion

Välkommen till kinesisk mat på granen. Oavsett om du är ny på kinesisk matlagning eller en långvarig fläkt som besöker webbplatsen för första gången, är det här att börja. Du hittar länkar till grundläggande information om kinesisk matlagning, semesteridéer, näringsinformation, lite av uppkomsten eller berättelsen bakom maten samt matens roll i den kinesiska kulturen.

För nybörjaren:

Här är ett komplett index över hela min resurs för att göra kinesisk matlagning lättare för nybörjaren, inklusive matlagningsmetoder, tips, vanliga frågor och val av matlagningskurs.

Artiklar, kolumner och speciella egenskaper:

Titta på dessa för recept, tips om hur du förbereder och serverar kinesisk mat, regionala maträtter, näringsinformation och hur man firar speciella tillfällen som kinesiska nyår. Följande sidor har utformats för att hjälpa dig:

På bordet

Resurser på kinesisk mat och matsal, från måltidsplanering och mastering av ätpinnar till dim sum. Denna länk innehåller också en del historiska uppgifter om ätpinnar och dim sum.

Kinesisk Cuisine Book Store

För alla som älskar kinesisk mat - Denna länk är ett sortiment av kokböcker och romaner som skildrar den stora rollen som mat spelar i kinesisk kultur. Inkluderar recensioner och provrecept.

Grunderna för matlagning

Hjälp med att förbereda kinesisk mat, från stekningstips till allmän information om ingredienser och källor för att köpa kinesisk mat online.

Mathistoria

Läs mer om historien om specifika kinesiska livsmedel och populära rätter.

Från Bok Choy till Nudlar

Information om kinesiska / asiatiska ingredienser som innehåller matlagningstips och recept.

Roliga saker

Kolla på ditt kinesiska horoskop, borsta upp på din mat trivia, spela "Vem vill vara en kinesisk Cuisine Cullionaire?" Och mer.

Helgdagar och speciella tillfällen

Du hittar all information om specialmat som serveras på kinesiska helgdagar, och tips om hur man lägger till en orientalisk smak för traditionella semestrar som Thanksgiving och jul.

Näringsdeklaration

Resurser som rör hälsofaktorerna av kinesisk mat och en samling hälsosamma recept.

recept

Letar du efter recept på kinesiska köket? Vill du hitta några nya idéer för matlagning? Detta är platsen att börja.

Regionala matlagningsstilar

Ta reda på mer om de olika regionala stilar som utgör kinesisk matlagning.

Restauranger

Läsers restaurang rekommendationer och tips för att sänka fett och kalorier när du njuter av kinesisk utcheckning.