Crock Pot Stekt Apple Skivor

Oavsett om ett barn eller en vuxen, alla verkar älska äpple skivor kokta med kanel och socker tills mjuk och läcker. I söder kallas de "stekta äpplen", även om de verkligen suttas på stovetoppen och lämnar att simma i sin egen vätska. Men om du inte har tid att stå över kaminen, oroa dig inte-den här favorit efterrätt och frukost behandlas i crock potten! Lägg bara till ingredienserna och låt dem göra sina saker i ungefär sex timmar. En extra bonus är att ditt kök kommer att fylla med den underbara doften av kanel äpplen.

Använd dessa enkla långkokta äpplen som en toppning för pundskaka, pannkakor, fransk toast eller våfflor. De är en läcker fyllning för crepes, spooned över fläskkotletter, och gör också en utmärkt efterrätt på egen hand. Prova på topping med lite vispad grädde eller drizzling med tung grädde för en något "hälsosam" efterrätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala äpplen; kärna och skära dem i tunna kilar.
  2. Placera äppelskivor i långsam spis. Tillsätt kanel, muskotnöt (om du använder), majsstärkelse och socker och rör om att blanda. Dot med smörbitarna.
  3. Täck och koka på lågt i ca 6 timmar, eller tills äpplen är ömma men inte mjuka. Rör om halvvägs genom matlagning.

Variationer och ytterligare recept

Du kan använda nästan alla typer av äpple i receptet, men om du väljer att kombinera mer än en sort, kom ihåg att äpplen kan laga olika mat.

Ett skarpare, fastare fleshed äpple kommer att ha mer kropp medan ett äpple med en mjölkare konsistens blir lite mjukare efter sex timmars tillagningstid.

Oavsett om du har en bushel av äpplen från den lokala fruktträdgården eller bara önskar de varma kanelapple smakerna, finns det gott om andra tröstande recept för att tillfredsställa. Om du hellre vill använda stovetoppen än crockpotet för detta recept, ska följande anvisningar för södra stekt äpplen göra tricket. Och om du och din familj åtnjutit dessa äpplen med frukost, är du säker på att älska en äppelugnpannkaka , som i grund och botten är en holländsk baby bakad på toppen av söta kanelsäpplar.

Om du vill laga äpplen i den långsamma kokaren oftare kan du bli förvånad över de recept du kan göra. Från äppelmos till bakade äpplen till äppelbruna betty finns det många sätt att njuta av kombinationen av äpplen och kanel från din crockpot.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 174
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 3 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)