Tangy Hemlagad Corn Relish

Denna hemgjorda corn relish är en söt njutning gjord av färsk majs, paprikor och tomater. Det är en läcker (och prisvinnande!) Smak.

Bell peppar, tomater och hackade gurkor kombineras med söta färskt majskärnor för att göra denna läckra majsrelä. Läs läsarens kommentarer för fler förslag.

Använd den här majsnivån som sidovägg eller krydda med bönor eller grill, eller använd den som en smörgås. Det är underbart på fisk tacos och hamburgare.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll en stor kokande vattenbad canner om tre fjärdedelar full. Tillsätt de tomma burkarna och koka. Minska värmen för att upprätthålla en låg simmer.
  2. Lägg lock och band i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och hålla dem varma över den lägsta värmen.
  3. Kombinera beredda grönsaker i en stor, icke-reaktiv kokkärl eller nederländsk ugn. Tillsätt ättika, socker, salt, gurkmeja och senapsfrö.
  1. Värm till kokning, simma 25 minuter eller tills grönsakerna är ömma.
  2. Fyll de heta burkarna, torka fälgarna och gängorna med en fuktig trasa och placera de heta locken på burkarna. Skruva banden på burkarna, men dra inte över dem.
  3. Sätt de fyllda burkarna i varmvattnet i burken. Om vattnet inte kommer upp till minst 1 tum ovanför krukans toppar, lägg till mer varmt vatten. Koka upp vattnet. täcka pannan och minska värmen för att bibehålla en mild koka. Koka i 15 minuter. Se nedan för höghöjdstider.

High Altitude Process Times

Se även

Förberedelse av burkar för konservering och kokning av vattenbad

Reader kommentarer

"Jag gjorde detta recept och vann ett blått band i länsmässan och andra platsen totalt. Alla mina vänner och grannar fortsätter att be om det." G.Kirk.

"Min mamma brukade göra detta recept när jag var hemma. Vi lade till varma paprika till vissa eftersom min pappa älskade varm söt och kryddig. Min mamma gjorde ett anmärkningsvärt jobb och konserverade för sin familj och allt hon gjorde var ätit och det var läcker. Sade jag att hon var en Georgia persika, allt vi åt var sydligt. " Altfiol

Du kanske också gillar

Söt Gurka Relish

Sweet Pepper Relish

Grön tomat varmkorv

Sweet and Hot Corn Relish

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 57
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 613 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)