Kabochasoppa

Kabocha, även kallad japansk pumpa eller kabocha squash, är en säsongens grönsak som toppar på hösten om vintern. Den är vördad för sitt näringsrika kött och mildt söt smak.

I japansk mat är kabocha en mycket traditionell ingrediens som ofta förekommer i vardagliga måltider och används i en mängd olika rätter. Den mest grundläggande av kabocha recept är simmered kabocha, som är kryddat med grundläggande ingredienser som sojasås och mirin .

En annan populär japansk maträtt är kabocha korokke (eller croquettes). Andra populära sätt som kabocha ingår i japanska köket är tempura . Du hittar ofta en bit pumpa tempura bland det olika tempura urvalet på japanska restauranger. Kabocha kan också användas som ersättning för potatis i flera rätter, och kan också införlivas i rätter som pasta, grytor, karryris och kokta rätter.

Recept Tips:

Mikrovågsugn kabocha squash för att mjuka sin yttre hud, vilket är väldigt tufft. Detta gör det lättare att skära.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta utsidan av kabocha squashen. Klipp i halva och ta bort frön och innersträngarna i squashen.
  2. Placera kabocha på en mikrovågssäker tallrik och värm i mikrovågsugn i 1 till 2 minuter, beroende på mikrovågens ström. Detta bidrar till att mjukna kabocha bara lite.
  3. Skär kabocha i tunna skivor och ta bort den yttre huden. Ställ skivor åt sidan.
  4. Smälta smör och sautlökskivor i en medelpanna tills de är genomskinliga och mjuka.
  1. Tillsätt kabocha och sautar tillsammans med lök tills Kabocha är kokt.
  2. Häll vatten och tillsätt kycklingbuljongpulver i potten. (Obs, kycklingbuljong kan ersättas med bouillon och vatten.) Simmera på låg värme i ca 10-15 minuter, eller tills kabocha mjukas.
  3. Använd antingen en nedsänkande handblandare för att blanda grönsakerna med buljongen eller låt blandningen svalna något och häll sedan den i en traditionell mixer till puré och lägg sedan tillbaka den i potten.
  4. På mediumhög värme sätt mjölk till kabocha-blandningen och koka den och ständigt omröra soppan. Stäng av värmen och krydda med salt och peppar. Blanda noggrant och servera omedelbart. Garnera med ytterligare nybakad svartpeppar och hackad persilja.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 128
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 18 mg
Natrium 439 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)