Irish Ale Cocktail Recept

Whisky och ingefära öl är en naturlig parning. Whisky ger en grundläggande sötma som skär genom spikinessen hos en bra ingefära öl och de två sammanfaller perfekt i detta irländska ale recept. Om du är en fan av ginger öl, det här är ett recept du vill försöka.

Den irländska Ale Cocktail är en variation av två vanliga cocktails, Whisky & Ginger (eller Irish Buck) och Moskva Mule . Det är en mycket enkel whisky highball att blanda upp och är en uppfriskande drink som är perfekt för alla tillfällen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll whiskyen i ett highballglas.
  2. Kram saften från alla tre lime kilar på toppen av whiskyen.
  3. Fyll glaset med is .
  4. Topp med ginger öl och rör om.

Fler tips för att göra en stor irländsk alecocktail

Den irländska whiskyen. Det finns ett antal stora irländska whisky som är perfekta för en irländsk ale och det finns verkligen inget behov av att blanda din bästa whisky i denna cocktail. Tillförlitliga märken som Bushmills, Jameson och Tullamore Dew kommer att göra bra här.

Om det är din gå till irländsk whisky, använd den i det här receptet.

Lime Juice. Lägga till några kalkpressar ger tillräckligt med syra för att hjälpa till att gifta sig med de söta och kryddiga anteckningarna i denna cocktail. Frisk limejuice rekommenderas som alltid eftersom många av flaskans alternativ är antingen för söta eller för tårta och slänger den perfekta balansen som vi ska gå för.

I en nypa, fortsätt och använd den limejuice du har stashed i kylskåpet. Nästa gång du går på lager, byt från koncentrerad limejuice som den populära ReaLime och välj en helt naturlig (bättre än, organisk) limejuice istället. Det är nästa bästa till färsk juice och du kommer se en förbättring av dina drinkar.

Ginger öl. Det finns också många bra ginger öl tillgängliga. Vi är tacksamma för det senaste förnyade intresset för Moskva Mule eftersom alternativen blir alltmer och lättare att hitta. Jamaicanska ingefära öl är kända för att ha en fängslande, spännande krydda till dem och de är alltid en favorit.

Du kanske också vill kolla in de nyare varumärken som utformades för cocktails som Q Ginger and Fever-Tree . Båda gör en fantastisk irländsk ale.

Om du inte gillar ginger ölens spiciness kan du göra denna cocktail lite mildare genom att ersätta gingeröle. I det här fallet skulle vi tekniskt vara tillbaka till Whisky & Ginger-drinken, men kalla det som du vill, det är din drink!

Hur stark är den irländska aleen?

Som det är fallet med många highballdrycker, är den irländska ale en relativt tämt cocktail.

Även om vi använder en 2-ounce skott av whisky här, gör ingefäraölet och ett fullt glas is upp den mesta av volymen och bringa den ner till en jämn nypa styrka.

Om vi ​​skulle använda en 80-bevis irländsk whisky i de exakta proportionerna i receptet, skulle denna irländska ale väga in på en ganska mild 13 procent ABV (26 bevis).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 191
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)