Klassiskt Clam Chowder Recept

Denna klassiska musselsoppa är smidig och smakfull, chock full av färska, läckra musslor. Det är varken gloppy eller limigt, men hjärtligt och tillfredsställande och en film att dra ihop.

Du kan leka med proportionerna mjölk och buljong eller vatten och känna dig fri att använda all mjölk om du vill. Hela mjölken kommer att ge en rikare, mer klassisk chowder.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skaka bacon fint. Värm en medium potten över medelhög värme, tillsätt smöret, och när smöret smälts, lägg till bacon. Koka om och om igen, tills bacon gör det tjockt. Justera värmen så att smöret inte brinner.
  2. Samtidigt finhack selleri och lök. Lägg dem till bacon och strö med salt. Koka, omrör en gång i taget tills grönsakerna är mjuka, ca 3 minuter.
  1. Under tiden skalla och hugga potatisarna. När grönsakerna är mjuka, strö dem med mjölet. Koka, rör om tills mjölet luktar lite som pajskorpa - det kommer att låta dig veta att det är kokt och hålla chowder från att ha en rå mjöl smak - ca 2 minuter. Tillsätt potatis, buljong och mjölk. Koka upp och koka tills potatisen är mycket öm, 10 till 15 minuter.
  2. Under tiden gör en av två saker. Antingen skaka de råa musslorna eller värma en stor kruka över hög värme. Tillsätt 1/4 till 1/2 kopp vatten till potten. Det bör sitta direkt. Tillsätt musslorna, täck och koka tills alla musslor är öppna, 3 till 5 minuter. Lyft musslor ur potten. Använd en gaffel eller små tang för att dra musslorna ur sina skal. Kassera skalen. Spänn matlagningsvätskan genom mängder av ostklaff eller en ren kökshandduk för att se till att det finns kvar gris. Tillsätt spänd matvätska till chowder.
  3. När potatis är mjuka, tillsätt musslorna och låt dem simma tills musslorna kokas igenom, ca 5 minuter för oskadade musslor och bara 1 till 2 minuter för ångkokta musslor.
  4. Smaka på chowder och tillsätt mer salt till smak om det behöver det. Servera det varmt, fyllt med peppar, om du vill.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 451
Totalt fett 15 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 79 mg
Natrium 1 799 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 4 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)