Jordgubb-Rabarber Jam

Denna sylt är en fest av vår jordgubbar och rabarber. Kombinationen av de två frukterna har länge varit en populär. Tårta Rabarberna gifter sig vackert med de sötare jordgubbarna. Jordgubbarna gör också en djupröd sylt, ett verkligt plus om din rabarber är mer grön än röd.

Att göra sylt utan pektin tar mer tid än en som tillverkas med pektin, men det finns minst en viktig fördel. En jordgubb-Rabarber sylt med ca 4 koppar frukt och pektin kräver 5 1/2 koppar socker. Detta recept är gjord med 9 koppar frukt och 5 1/2 koppar socker; en fantastisk skillnad i förhållande. Du får lite mindre volym, men en mer frukt framåt sylt med underbar textur.

En pålitlig godtermometer rekommenderas. Om du inte har en godtermometer, testa gelpunktet med en av dessa metoder .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj rabarberna och skiv den i 1/2-tums bitar. Du borde ha ungefär 5 koppar.
  2. Häll jordgubbarna och skölj dem under kallt rinnande vatten. Låt dem torka och skära sedan tunt. Du bör ha 4 till 5 koppar skivade jordgubbar.
  3. I en stor, icke-reaktiv kruka , kombinera de beredda jordgubbarna och rabarber med granulatssockret. Rör för att kombinera. Täck panan och låt den stå vid rumstemperatur i 2 timmar eller kyl i upp till 12 timmar.
  1. Placera sju rena halvpintskrukor i en stor konservering och täck med vatten. Koka upp vattnet. Minska värmen till låg för att hålla burkarna varm medan du förbereder frukten.
  2. Placera locken och ringarna i en kastrull; täcka med vatten och sätt till en simmer. Håll locken i hett vatten tills du är redo att försegla burkarna.
  3. Tillsätt citronsaften till frukten och placera pannan över medelhög värme. Fäst en godtermometer på pannan. Se till att termometerns spets inte rör på pannans undersida eller sida. Koka fräkten och rör om det hela. Minska värmen till medium och fortsätt tillagning tills syltorn når 220 F, omrör ofta. När syltnären uppnår cirka 216 F, börja omröja ännu oftare för att förhindra att man bränner.
  4. Ta bort syltet från värmen och skumma bort eventuellt skum. Rör om i några minuter och sug sedan fast sylt i heta burkar och lämna 1/4-tums huvudutrymme. Torka burkfälgarna och gängorna med fuktade pappershanddukar. Placera försiktigt locken på burkarna och skruva på ringarna. Strama inte ringarna och håll krukorna upprätt.
  5. Placera burkarna på konserveringshällen och sänk dem i grytan. Om vattnet inte är minst 1 tum ovanför burkarna, lägg till mer varmt vatten. Koka upp vattnet. Sänk värmen till medium-låg och täcka pannan; koka försiktigt i 10 minuter. Om du arbetar i en höjd av över 1000 fot, se tabellen nedan.
  6. Ta bort pannan från värmen och låt burkarna stå i vattnet i 10 minuter.
  7. Med tångar, ta bort burkarna på ett ställ för att kyla (upprätt) helt. Om några burkar förseglade sig, kyl dem och använd genast.

High Altitude Adjustments

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 94
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)