Atole (Basic Recept Med Masa Harina)

Atole (tre stavelser: ah-TOH-leh ) är en tjock, hjärtlig, majsbaserad varmvatten som är ursprunglig i Mexiko och Centralamerika, där den konsumeras som en frukostdryck eller sippas som en tröstande uppvärmd mat under kallt väder. Det ges ofta små barn eller mycket äldre som ett viktigt, lätt att äta näringstillskott. I sin ursprungliga pre-spanska Conquest-form var vätskan som används för att förbereda atol alltid vatten; idag är det beredd med vatten eller med mjölk eller en kombination av båda.

Den traditionella sötningsmedlet för atole är piloncillo , men brunt socker, vitsocker eller honung kan också användas. Drycken är ofta kryddat med aromatiska element som kanel, vanilj, anis eller kakao / choklad, eller blandas med en fruktpuré för att göra atole de sabor (flavored atole).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Varmvatten eller mjölk i en medelstor kastrull och tillsätt piloncillo eller socker; koka och rör om tills sötningsmedel är upplöst.
  2. Tillsätt masa harina slam, vanilj, kanel och salt till grytan.
  3. Koka till en simmer och fortsätt att laga mat, omrör ofta, i 20-25 minuter tills förtjockad till den konsistens som du föredrar.
  4. Ta bort kanelsticka och / eller vaniljböna, om du använder.
  5. Häll i muggar (rustika leror, om du har dem) eller tjocka glasögon och njut av.

Obs! Sip atol försiktigt, rör ofta med en sked i koppen, eftersom det tenderar att förbli väldigt varmt när det inte rörs. Se till att barnens portioner har svalnat något innan de serveras.

Att göra frukt-smaksatt Atole

Visste du? Roliga fakta om Atole

-Edited av Robin Grose

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 325
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 125 mg
kolhydrater 82 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)