Fyllda paprika med Bulgur & Basil

På grekiska: πιπεριές γεμιστές με πλιγούρι, säg: pee-peh-reeYES yeh-mee-STES meh plee-GHOO-ree

Bulgur har en nutty smak och det är ett härligt komplement till smakerna i detta recept som inkluderar tomater, persilja och färsk basilika. Håll dina färska tomater till sallader och använd konserverade tomater med deras saft för fyllningen och klä upp ditt bord med färg, välj den valfria paprikafärgen som du väljer - grön, röd, gul och / eller orange.

Njut av denna grekiska fyllda paprika med Bulgur recept!

Vad du behöver

Hur man gör det

Klipp en 1/2 till 3/4 tums keps på toppen av paprika. skopa ut och kasta bort frön och eventuell överskott vit massa. Skölj väl och lägg åt sidan för att dränera. Håll locket.

I en stekpanna sauté löken i olivolja i 1-2 minuter. Tillsätt bulgur och rör om till kappa med olja. Rör i konserverade tomater med juice, 1 1/2 koppar vatten, salt och peppar, och koka över medelvärme. Koka i 10 minuter, omrör ofta.

Rör i persilja och basilika för att fördela väl och ta bort från värme. Låt vila i 5 minuter.

Förvärm ugnen till 350 ° F (175-180 ° C).

Använd en tesked och sätt paprikorna löst till inom 1/4 tum av toppen.

Placera paprika upprätt i en bakfat, för att passa snyggt så att de inte kommer att spetsa. Placera kepsarna på toppen, tillsätt 1/2 kopp vatten till botten av skålen och laga i en ugn på 175 ° C (175-180 ° C) i 1 timme 15 minuter, eller tills pepparna har mjukat efter önskemål.

Låt svalna och servera. Fyllda paprika är vanligtvis åtnjutna vid rumstemperatur.

Serveringsförslag: Läckra med en sida av fetaost och lite crusty landbröd .

Bakpannstorlek: Om din bakfat är för stor placera du paprika smidigt i ena änden av skålen och smula upp lite bakpärlpapper för att fylla det tomma utrymmet så att paprikana stannar upprätt under tillagningen. Pergamentpappret påverkar inte smaken.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 204
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 20 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 6 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)