Vegan Squash Rolls Recept

Squash är en av de mest underrated superfoods. Med all ärlighet är jag inte galen på att äta bakad squash, men när jag lägger till den i mina brödrecept, älskar jag absolut det. Du kan använda någon form av squash för detta recept, från pumpa till ekollon. Varje sort ger brödet en unik smak som är avsedd att vara en pleaser.

Vad du behöver

Hur man gör det

Blanda vatten och jäst i en stor skål. Tillsätt mandelmjölk, vegansmör, kokosnöt och havsalt. Uppståndelse. Blanda i squash och 3 koppar brödmjöl. Lägg långsamt i det kvarvarande brödmjölet, tillräckligt med mjöl för att göra en deg som följer skeden runt skålen. Vrid degen ut på lättmjölkad yta och knä i 4 minuter, tillsätt mer mjöl efter behov tills degen är mjuk och slät till beröring. Lägg degen i stor smurt skål.

Vrid degen över i en skål så att toppen också är lätt smurt . Skydda med ren trasa och låt upp i varma, utdragsfria stället i 1 timme eller tills det fördubblats i storlek.

Kasta ner degen . Vrid degen ut på lättmalet styrelse och knä i 4 minuter eller tills bubblorna är ur brödet. Dela degen i 24 delar. Forma varje bit i en rulle. Placera rullarna på 2 smorda bakplåtar. Täck och låt upp i varm, utkastfri plats i 45 minuter eller tills fördubblats i storlek.

Bake rullar vid 400 grader F i 55 minuter eller tills rullarna är bruna och ljud ihåliga när topparna är knackade. Ta bort rullar från lakan och låt svalna på ett ställ.

Brödbakningstips:

Förbered färsk butternut squash för att baka på samma sätt som du skulle ha en ny pumpa.

Undvik att använda vatten direkt från kranen. Klorat vatten och vatten som går igenom ett vattenmjukgörande system kommer att döda jäst i ditt bröd och förhindra att det stiger. Använd i stället flaskvatten vid bakning av bröd.

Du kan använda någon form av mjölk i detta recept, inklusive kokosnöt, cashew, soja och rismjölk. Om du är ute av mjölk, byt ut mjölken med vatten.

Kokosocker finns i vissa livsmedelsbutiker och i de flesta hälsokostaffärer. Det är ett vanligt veganvänligt socker.

Kokosolja förändrar inte smaken av detta bröd.

Gärna experimentera med olika gourmetsalter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 47
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 172 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)