Zesty Marinated Svamp

Svampar är en lågt syrlig mat, vilket innebär att de kräver lite speciell behandling i konservering, men detta vitt vinägerförband gör tricket på det bästa sättet. Dessa marinerade svampar använder sig av italienska örter, skarp vitlök, krossade rödpepparflingor och svartpeppar. Nibble direkt från burken eller lägg till sallader, antipasto tallrikar eller stekpannor. Dessa är överraskande lätta att dra ihop för en så smakfull bit!

Detta recept är reprinted med tillstånd från Not Your Mamas Canning Book av Rebecca Lindamood, © 2016 Page Street Publishing.

Vad du behöver

Hur man gör det

Tvätta försiktigt svampen och trimma stammarna så att de inte är längre än ¼ tum (6 mm) från svampdräcket. Använd stammarna i ett annat recept. Du kan skära de större svamparna i halv om du vill, men det är inte absolut nödvändigt. Tillsätt till en stor rostfritt stålpott med citronsaften och täck svampen med färskt vatten. Koka upp. När det är kokt, sätt in timern och låt den koka för
5 minuter.

Tömma svampen och lägg dem i halvpenn (240 ml) burkar som lämnar ½ tum (13 mm) av huvudytan.

I en annan kastrull, rör ihop vitt vinäger, olivolja, vitlöksklyfta, salt, oregano och basilika blad, och krossade röda paprikor. Koka upp denna blandning över medelhög värme. Fiska vitlöket från den kokande saltlösningen och sätt in en kryddnejlika i och bland svampen i varje burk. Rör ättikan och oljeblandningen väl och ladla över svampen i burkarna, bibehålla ½ tum (13 mm) av huvudytan. Fuktar en pappershandduk med ättika och använd det för att torka av krukans fälgar. Fixera locket på plats och dra åt det.

Använd konserveringsångar för att överföra burkarna till en burk full av kokande vatten som täcker burkarna med 2 tum (5 cm). Sätt locket på cannern på plats, sätt tillbaka vattnet och koka i 20 minuter. Överför försiktigt behållarna till en handduksfodral eller trådkylhylla och låt dem svalna helt, helst över natten, innan du tar bort ringarna, torkar burkarna ren och märker.

Kockens anmärkningar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 184
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 366 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)