Hur man väljer de färskaste grönsakerna: Din guide

Vi vet alla att det är viktigt att äta våra grönsaker - minst fem portioner om dagen, för att avvärja cancer, förbättra våra kolesterolnivåer, känna sig mindre humöriga och vara så hälsosamma som möjligt. Men få saker kommer att göra mer (överkokning, kanske) för att sätta oss av den här viktiga livsmedelsgruppen än grönsaker som inte är bäst. antingen för att de köptes i dåligt skick eller inte hanterades korrekt eller lagrats.Hur kan du berätta om produktionen är fräsch? Här är några enkla att komma ihåg tips:

Hur man väljer: Välj grönsaker för livlig färg, renhet, jämnhet i skinn och få eller inga fläckar. Grönsaker ålder inte bra, så undvik de som har visat, blommat eller har mörka eller mjuka fläckar. Skinn ska vara slät och utan rynkor (förutom saker som naturliga åsar i squash) och färgerna på alla skinn ska vara levande. Det borde inte finnas någon form, inga sprickor eller tårar och inga mörka fläckar. För att få det bästa priset för din dollar, köp bara vad du kan äta i tre eller fyra dagar och kom alltid ihåg att köpa vad som är säsong och vad som är lokal så gott du kan!

Hushållsförvaringstips: Använd greens-behållare påsar (finns i producera sektioner) i stället för plastpåsar eller bruna väskor, som kan hålla fukt och snabba upp tiden för att blöta och ruttna. En annan teknik är att pakka grönsaker i pappershanddukar och förvara dem i lufttäta plastbehållare eller perorerade plastpåsar.

Tomater, svamp och potatis hålls bäst på disken, men för allt annat, lagras i kylskåpet.

Tvätta dina grönsaker först före användning, inte före tid, för att undvika vilsning, mögel och tidig förstöring. För att rengöra, håll grönsakerna i kallt rinnande vatten eller dra dem i kallt vatten, ta bort vax, smuts, buggar och andra rester, med en borste som du vanligtvis hittar i produktavdelningen i ditt lokala snabbköp.

Förpackade salladgrönsaker behöver vanligtvis inte sköljas utan kontrolleras noggrant för att vara säker. Om du slutar sköljning, använd en salladspinner för att få all den extra fuktigheten ut. Förpackade crudités behöver inte extra tvätt. Svampar får inte blötläggas i vatten; istället lätt borsta av smutsen med en mjukborste eller fuktig pappershandduk.

En allmän tumregel, om du ska äta huden, och inte använda en peeler, bör du ge det en bra tvätt. Om det verkar extra smutsigt använd en borste och veggie tvätt.