Honungade konserverade Kumquats

Matlagning av kumquater i lite utspädd honung och konservering dem utnyttjar deras frestande söttsmak för användning när deras alltför korta årstid på sen vinter och tidig vår är över. Jag gillar dem skedade över yoghurt eller ricotta eller glass - några rostade, hackade valnötter skadar inte heller. De är också goda på pannkakor eller våfflor. Kumquat-honungsirupen i burken fungerar också som en god glasyr för skinka eller rostat fläsk .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en konservburk full med vatten till koka.
  2. Samtidigt skär av stammarna från kumquatsna. Titta antingen ett litet hål eller två i varje kumquat med en spett eller tandpetare för ganska hela frukter eller skär kumquatsna i halva och ta bort frön för mindre eleganta halvor med frön som redan tagits bort.
  3. I en middels gryta, ta med vatten, honung och socker bara för att koka. Tillsätt kumquaten och sätt tillbaka blandningen bara för att koka. Justera värmen för att upprätthålla en stadig simma och laga mat, skumma av allt skum som utvecklas, tills kumquats är ömma, cirka 25 minuter för halvor och 40 minuter för hela kumquats .
  1. Överför heta kumquats till de sterila halvpint- eller pintburkarna och skruva på locken. Varmvatten bearbetar burkarna i konservkokaren i 10 minuter.
  2. Ta bort krukorna och låt dem svalna innan de lagras på en sval och mörk plats i upp till sex månader. När en burk har öppnats, håll den i kylskåpet.

Aldrig konserverad eller konserverad före? Kolla in 10 steg för Easy Home Canning för en översikt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 51
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)