Hur man skär fräsch majs från cobs

Corn, med sin naturliga sötma, är en grönsak både barn och vuxna kärlek.

Medan frusen majs bearbetas snabbt för att bevara den söta smaken, finns det ingenting som färsk majs från din trädgård eller bondens marknad.

För den färskaste och sötaste majsen, skära kärnorna från cobsna. Använd ett specialverktyg eller en skarp kniv enligt anvisningarna nedan.

Hur man skär hela kornkärnor från cobsna

  1. Avlägsna skal och silke från friska öronörn. Skölj väl.
  1. Klipp tillräckligt av toppen för att skapa en platt övre ände.
  2. Placera en liten skål, upp och ner, i en större skål. Detta ger dig bättre höjd för skärning och kärnorna kommer att falla i skålen. Ställ coben på sin platta topp på den lilla skålen.
  3. Håll spindelns ände, skära nedåt genom två eller tre rader kärnor med en skarp, robust kniv eller ett speciellt majsskärverktyg. Klipp inte för nära korken - klipp ca 3/4 av vägen genom kärnorna.
  4. En annan populär metod använder en rörkaka pan eller Bundt pan. Ställ koppen upp på mittröret och skär majsen, så att kärnorna faller i kakan.
  5. Fortsätt tills alla rader av majs är skurna från cob.
  6. För att få mjölkjuice och massa kvar på coben, skrapa med knivbladets baksida.

Så här skär du kräm-stilkornet Använd en rivare för att skära majsen från cobsna. Alternativt klippa majsen med en kniv eller majsskärare, men skär vid ungefär en tredjedel djupet av kärnorna, skära sedan ytterligare en tredjedel.

Skrapa mjölkjuicen och kvarvarande massa på cobsna i en skål.

Hur man fryser majs på Cob Blancheren skinkade och rengjorda cobs i kokande vatten. Blanchera öron i 7 minuter, medel öron 9 minuter och stora öron 11 minuter. Kyl i isvatten och dränera sedan noggrant. Klipp från cobs som ovan, packa sedan majsen i zip-close fryspåsar och utvisa så mycket av luften från påsarna som möjligt.

Etikett med namn och datum och frys.

Så här lagar du fräsklippningskorn Ta en gryta med ca en tum vatten till koka över medelvärme. Tillsätt 2 koppar majs till pannan, täck och koka i ca 4 till 5 minuter. Till mikrovågsugn, sätt 2 koppar majs i en mikrovågsugn säker bakfat eller skål med 2 till 3 matskedar vatten. Omslag och mikrovågsugn på 100% ström i ca 5 till 6 minuter.

tips

Ett medelhårigt öra kommer att ge ungefär 1/2 kopp kärnor.

Fyra medelstora arsor kommer att ge ca 2 koppar, motsvarande ett 10 ounce paket med frusen majs.

När du väljer majs, leta efter skal som är tätt stängda. Stammen ska vara grön och inte woody. Majskolvarna ska känna sig plumpa med majs och ha gott om gyllene silke som kommer från sina toppar.

Prova dessa majsrecept med din färska majs