Ångad musslor i vitt vin

Ångad musslor med vitt vin är en klassisk maträtt och det är oerhört lätt att göra. Receptet nedan tjänar fyra personer till middag.

Musslorens naturliga juice kombinerar med vitt vin och smör för att tillverka sin egen sås, och det är verkligen en himmelsk, gyllene elixir som du vill njuta av varje sista droppe. Till det ändamålet tycker jag om att servera musslorna i stora skålar med crusty bröd (som denna klassiska franska baguette ) för att suga upp såsen, men du kan servera dem med pasta eller till och med ris.

Receptet kräver inte salt eftersom musslorna är naturligt briny. Även om det är traditionellt att använda sjalockor med musslor, är det bra om allt du kan få är lök.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sortera, skrubba och debeard musslorna. Skölj med kallt vatten.
  2. Kombinera vin, vitlök, sjalockor och svartpeppar i en stor pott eller sopppanna och koka över hög värme.
  3. Tillsätt musslorna och täcka pannan med ett tätt passande lock. Sänk värmen till medelhög och koka i 5 till 6 minuter eller tills de flesta musslorna har öppnats. Torka inte över eller musslorna kan bli gummiliknande.
  4. Rör smöret och persiljan och rör om tills smöret smälter in i vätskan. Avsluta med en pressning av färsk citronsaft. Servera i stora skålar med matlagningsvätskan, tillsammans med massor av crusty bröd för att suga upp doftande sås. En separat skål för de tomma skalen kommer också att vara till nytta.

Anmärkning: För musslor i grädde, minska vinet till 1/4 kopp och tillsätt 1/2 kopp tung grädde.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 966
Totalt fett 32 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 285 mg
Natrium 1,686 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 1 g
Protein 111 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)