Hur man lagar kastanjer: Tips för att steka, koka och grilla

Dessa är matlagningsmetoderna för att göra de bästa kastanj recepten

Kastanjer är kastanjeträdets stora ätbara frukt och är en populär mat i Europa och Kina. Chesnötter ger en delikat och lätt söt smak i nötet medan mjukningen strukits till potatisliknande konsistens. Men kastanjer kan också vara kandiserade - marronsglasor på franska - och markeras i ett mjöl som är vanligt i soppor och desserter. Corsicans steker dem i munkar. Ungar, franska och schweiziska sötnoser och puree dem.

Vi känner till linjen från "The Christmas Song", "Kastanjer rostade på öppen eld", men bortom det har många av oss aldrig kokat en kastanj i köket, än mindre på öppen eld. Denna guide tar dig bortom "öppen eld" och ger dig mer inblick i denna mångsidiga mutter.

Kastanjebrödspaket

Råkastanjer är inte lämpliga att äta, och det är därför att matlagningkastanjer är så viktiga. Med de bästa matlagningsmetoderna kan du laga muttern i skalet och sedan ta bort den när den är mjukad. Du måste använda en skarp spetsig kniv för att skära antingen en horisontell snedstreck eller en stor X längs den platta sidan innan du rostar eller kokar.

Koktips

Koka, kasta kastanjer med kallt vatten, koka och simma i tre minuter. Avlägsna från värme. Skrupa ut ett par i taget och avlägsna skalet och huden med en skarp kniv. När de svalnar blir de svårare att skala, så håll dem i varmt vatten tills du är redo att skala.

Fortsätt med ditt recept med skalade muttrar, se till att du är klar med att laga dem helt i ditt recept.

Koka och laga dem helt i skinnet, simma i 15 till 25 minuter, sedan skalla och använda, men bli inte besviken om de faller ifrån varandra när du skalar dem. Denna kokande metod för att helt laga kastanjerna används bäst när du kommer att masha kastanjerna eller skjuta dem genom en sikt för puree.

Stekningstips

För att rosta kastanjer , gör nedskärningar som beskrivits ovan. De kan potentiellt explodera från inre tryck om de inte trängs igenom. Placera på en bakplåt i en 400 F ugn i 15 till 20 minuter, omblandning ibland. Servera varmt.

För att steka i en eld, ta en aluminiumspånsplatta och slå rader av hål. Gör skärningar i kastanjer eller punktera dem - det gör att muttern släpper ut ångan och lägger på en grill över vit varm kol. Om du har en kastanjebrännare för eldstaden, desto bättre.

Mål och Receptförslag
Kastanjer fungerar bra i salta rätter samt söta. De används ofta som ersättning för potatis eller pasta i Europa på grund av deras höga stärkelseinnehåll. Mashed eller hela braised kastanjer är bra partners med söta potatisar, morötter, svampar, brusselspirar och kål. De flesta amerikaner använder emellertid dem i fyllningar och desserter.

Du hittar många recept för att prova i kastanjens receptuppsättning kopplad nedan, inklusive vanliga fyllnads- och desserterbjudanden samt innovativa nya användningsområden för kastanjer. Medan du kan få dem färska de flesta ställen kan du spara tid och laga energi genom att köpa burkhackor eller kastanjpuré. Använd detta i recept när fräscha är ute av säsongen.

Mer om kastanjer och kastanjebröd recept

Kastanjutvald och förvaring
Varning om Röda Kastanjer
Chestnut Equivalents, Measurements and Substitutions
Kastanjhistoria
Kastanjebröd