Hur man lagar Jacksmelt, en Pacific Panfish

Goda tider på bryggan och god fisk att äta

Stilla havet smältan är varken en jack eller en smälta. Det är den största silversidfisken i Stillahavsområdet, och det är en av de vanligaste fångna fiskarna från bryggor, bryggor och bryggor i det havet.

Vad är Jacksmelt?

Jacksmelten ( Atherinopsis californiensis ) är också känd som hästsmältning, blåsmältning eller Kalifornien smälta. De förekommer från Baja till Oregon och är typiskt 9-15 inches långa. De har torpedformade kroppar och vackra elektriska blå ränder på ryggen.

Medan det en gång var ett kommersiellt fiske för dem, kan du bara hitta jacksmelt i asiatiska marknader, om alls. Men de är löjligt lätta att fånga på bryggor eftersom de tycker om att gå i skolan i grunt vatten mindre än 100 meter djupt. Något lätt tack och lite bitar räkor, eller till och med blanka krokar, borde göra tricket.

3 sätt att laga Jacksmelt

När du har din jacksmelt fångst, är den finaste ödet för fisken att röka den som en teeny lax. De är oljiga och fullsmakade, så röken och saltlösningen gör verkligen fiskens rättvisa.

Om du föredrar att inte röka dem är jacksmelt också utmärkt när du delas, skalas, slits och fylls med örter och svampar. Vika dem i ett druvblad och grilla dem över träkol för en utsökt entree.

Du kan också fylla fisken och göra en fin escabeche . Detta är en enkel spansk förberedelse där du lagar fisken och marinerar den i en vinegary sås för en dag innan du äter.

Tänk på det som en snabb fiskpigel.

Ät inte Jacksmelt Raw

En sak du inte ska göra med jacksmelt är ätit dem råa. Några få kan innehålla små parasiter, men de dödas av korrekt matlagning. Parasiterna ser ut som små lindade maskar och de är inte i alla fiskar. Du kan hitta en i ett dussin fisk.

Ta bara bort masken och laga mat och äta fisken tillsammans med de andra filéerna.

Låt inte parasiterna förstöra en dag vid bryggan heller. Många, många fiskar (förutom nötkött, kyckling och fläsk) innehåller dem. Som California Department of Fish and Wildlife noterar, "de är ofarliga mot människor när fisken är grundligt kokta." Bara laga fisken bra och du är bra att gå.

> Källa:

> California Department of Fish and Wildlife. California Marine Sportfish Identification: Övriga fiskar. 2013.