Peach Sorbet Recept

Detta fantastiskt uppfriskande persikorsorbetrecept är det perfekta sättet att använda den sista korg med persikor från bondens marknad. Lätt att förbereda, tillsammans med det fräscha från fruktträdgården, gör denna persikensorbet till en klassisk favorit för familjeåterförening och andra sociala funktioner. Om du inte har tillgång till färska persikor skapar frysta persikor en läcker sorbet också.

Kockens anteckning : Om du planerar att använda frusna persikor eller fastare fräsch frukt, öka mängden socker från 2/3 kopp till 3/4 kopp.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka sockret och vattnet i en stor kastrull över medelhög värme. Fortsätt att koka blandningen i 4 minuter. Tillsätt persikorna till kokande enkelsirap och koka över medelhögt värme, rör om ofta, i 5 minuter för frukt med medelmåttighet, eller 3 minuter för överdriven mogen frukt.
  2. Ta bort persikor och sockersirap från värmen, rör citronsaften och lust och låt den svalna vid rumstemperatur i 5 till 10 minuter. Puree blandningen tills den är jämn med en matprocessor eller nedsänkningsblandare .
  1. Låt persikpuréen svalna och frys sedan i en glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 121
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)