Ett klassiskt Escabeche Recept

Det låter bra, men du kanske säger till dig själv, "Vad är escabeche?" Escabeche (es-kah-BECH-ay) är ett klassiskt spanskt recept där du sätter kött eller fisk och marinerar det i en vinegary sås laddad med örter och kryddor och serverar det kallt eller vid rumstemperatur på en varm dag. Det fungerar perfekt med fisk, särskilt oljig fisk som makrill, jacksmelt, sill eller bonito. Men du kan använda någon tunt skivad fisk; Jag gillar porgies, walleye, öring, Pacific rockfish eller snapper.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera koppsaltet med 4 koppar vatten och rör om att kombinera. Koka fisken i denna blandning i 30 till 45 minuter.
  2. Under tiden värm olivoljan i en stor gryta och sätt i mingslötsnickor, chili och 2 bladblad. Koka dessa aromater i oljan över medium värme tills vitlöken brinner, ca 4 till 6 minuter. Låt inte vitlöket brinna. Ta bort aromaterna och kassera.
  3. Vrid värmen upp till medelhög och laga fisken. Du vill ha en bra sår , så om fisken inte lagar tillräckligt varm, vrid värmen hela vägen upp till hög. Sear varje sida av fisken i 1 till 3 minuter, beroende på tjockleken. Du behöver inte laga fisken hela vägen.
  1. Ta av fisken för att svalna. Tillsätt den lutande löken, sänk värmen till medium och koka tills det är genomskinligt. Ta av för att kyla.
  2. Lägg sedan till alla resterande ingredienser i pannan, vrid värmen upp till hög och sätt till en koka. Minska hälften, stäng av värmen och låt svalna.
  3. När allt är vid rumstemperatur, häll såsen i en behållare och lägg till fisken och löken. Förvara i kylskåp överallt för att låta smakerna gifta sig.
  4. Denna fisk kommer att hålla sig i gott skick under en vecka eller mer så länge den är täckt av vinägersåsen. Servera kallt eller vid rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 319
Totalt fett 15 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 75 mg
Natrium 7,605 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 2 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)