Hur man kan soppa

Lager upp på din hemlagad soppa!

Ingenting är bekvämare än en burk soppa, speciellt när du inte har tid eller energi att laga mat. Den hemlagade ekvivalenten av burken från affären är att sätta upp burkar av soppa genom att pressa konservera dem. Nästa gång du har tid och energi att göra en soppa med soppa, gör extra och kan några burkar av det för snabba och enkla framtida måltider. Canning är också ett bra sätt att beställa på hemlagade lager!

Hälsofördelar med Canning

En av de största fördelarna med att konservera din egen soppa, förutom den pengarbesparande aspekten, är låg natrium. Många konserverade soppor är mycket höga i salt vilket kan vara gott men inte bra för din hälsa.

Hälsovarning

Viktigt: Alla soppor inklusive vegetarianer måste vara tryckburna . Du kan inte säkert suga i ett kokande vattenbad. Denna livsmedelssäkerhetsregel gäller för lager och buljonger samt soppor med bitar av grönsaker eller kött i dem. Ingen vill ha en sida av botulism med sin hjärtliga soppa.

Canning Tips

Om du konserverar en klar buljong eller lager, var det kött, fisk, fjäderfä eller grönsaker, bearbeta pintburkar vid 10 pounds tryck i 20 minuter, 25 minuter för quarts. Om du bor på en höjd som är över 1000 meter över havet, justera håltrycket och tiden .

För chunky soppor som innehåller bitar av grönsaker eller kött, kolla upp konserveringstiden för de enskilda ingredienserna i soppan och använd instruktionerna för ingrediensen med den längsta konserveringstiden.

Låt oss säga att din soppa innehåller lök, selleri, morötter, potatis och kyckling. En pint morötter behöver bara 25 minuters bearbetning i canneren, medan kyckling behöver 75 minuter. Du måste bearbeta din soppa under längre tid, 75 minuter. Återigen, om du bor i hög höjd måste du justera dina konserveringstider och tryck.

Lämna ut några mejeriprodukter eller förtjockningsmedel som majsstärkelse från din soppa, eftersom de inte står för tryckburk. Du kan alltid lägga till dem när du är redo att värma och servera soppan.

Om din soppa har torra bönor i den måste de kokas innan de är konserverade.

Är Canning Pureed Soup Safe?

Tyvärr finns det motstridiga uppgifter om säkerheten hos konserverade soppor i hemmet. Lösningen är att förbereda receptet på din renade soppa genom steget precis innan du vanligtvis puree det. Tryck kan soppan i sitt un-pureed tillstånd, enligt regeln om att använda den längsta konserveringstiden för de enskilda ingredienserna. Allt du behöver göra när du öppnar burken är värme och puree innan du serverar. Det är inte så bekvämt som om det redan var rent, men säkerhet först! Eller om du verkligen vill behålla en renad soppa i ett värme-och-betjäna tillstånd, frys det istället för att konservera det.