Hur man ska ha en tomat

Lär dig hur man tar bort frön från en tomat ... det enkla sättet!

Åh, glädjen att laga mat med tomater. De kan användas i nästan vilken skål som helst som är tänkbar och lägger till en omärkbar smak som parar väl med otaliga andra smaker.

När du använder tomater i olika rätter, kommer de flesta gånger att hugga en tomat och använda den som det är. Men med vissa rätter kan du överväga att ta bort fröna. Fröna av en tomat kan ibland låna en bitter smak på en maträtt och kan faktiskt tillsätta mer vatten till ett recept än nödvändigt.

Tomater behåller vatten och det mesta av detta vatten finns i den köttiga delen runt fröna. Att ta bort fröna kommer inte bara att leda till en ännu bättre smak utan också en bättre konsistens på din maträtt. Ett bra exempel skulle vara med sallader. Tomater är praktiskt taget en häftklammer för någon framgångsrik sallad , men det vatten som hålls runt tomaterna kan leda till droopy sallad. Av dessa skäl kan du vara övertygad om att du tar bort fröna, men exakt hur gör du det?

Börja med att skära din tomat lika i hälften. Klipp varje halv i tre lika delar. Den bästa kniven som ska användas vid avlägsnande av fröna är en liten, skarp kniv. Skär in i köttet på tomaten, precis under fröna i ena änden av kilen, skivar dig till den andra änden av kilen. Upprepa det här steget för varje tomat kil, sedan tärning, skära eller använd din tomat efter önskemål. Enkelt att göra och din gom och maträtt tackar dig.