Crock Pot Chicken och Sorghum Grainsoppa

Denna kycklingsoppa erbjuder massor av smak, färg och konsistens, och det är glutenfritt. En mängd olika hackade grönsaker går in i soppan tillsammans med grundläggande kryddor, de flesta av dem har du förmodligen till hands. En del kycklingbas eller bouillon ger soppen lite extra kyckling smak, men gärna lämna det. Fullkornssorghum gör soppen till en god och tillfredsställande maträtt.

Hela kornsorghum är en bra ersättning för korn eller ris i många rätter, och den behåller sin form och konsistens i den långsamma kokaren. Du hittar fullkornssorghum på många marknader i den organiska maten eller Bobs Red Mill-sektion. Om du inte hittar den lokalt, kolla Amazon.com, Jet.com eller andra online-återförsäljare.

Sorghum är en stor livsmedelskälla för många delar av världen, men i USA användes den främst som djurfoder och i produktionen av etanol. Eftersom det är en glutenfri korn, blir den mer populär som mänsklig mat. Sorghum kan till och med poppas som popcorn!

Farro är ett annat spannmål som håller sig bra i crock potten. Gå vidare och använd farro eller korn i soppen om du har det, eller gör soppen utan korn och lägg till 1 kopp kokt brunt ris nära slutet av tillagningstiden. Hackad kale lägger till näringsämnen och färg till maträtten. Byt kale med hackad spenat eller chard blad om du skulle vilja. Lägg till din familj favoritgrönsaker till denna mångsidiga soppan. Tärnad potatis, rutabaga och persilja är utmärkta val. Eller tillsätt ca 1 kopp frysta ärtor eller blandade grönsaker, tinade under kallt vatten - ca 20-30 minuter innan soppan är klar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda kycklingbuljongen, tomaterna, selleri, morötter, lök, kale, sorghumkorn, vitlök, kycklingbas (vid användning), vitlökspulver, lökpulver och peppar i porslinskivan i en 4-kvarts eller större långkokare.
  2. Täck krukan och koka högt i 3 till 4 timmar, eller tills sorghum är ömt. Tillsätt den tärnade kokta kycklingen och saltet för att smaka på.
  3. Täck och koka i ca 20 till 30 minuter längre.
  4. Servera soppa med crusty franskt bröd eller kex tillsammans med en enkel kastad sallad .

tips

Så här förbereder du Kale: Skölj kale noggrant för att säkerställa att det inte finns någon sand som klamrar sig på löven. Skär ut den stora mittstången från stora löv och klipp av stammen av mindre löv. Haka bladen.