Probiotisk Fermenterad Radish Pickle

Rökor fermenteras ofta i kimchi som en av grönsakerna som serverar periferiska roller till huvudkomponenten - kål. Men de är välsmakande nog att förtjäna sitt eget recept.

Förutom att vara välsmakande, är lakto-fermenterade livsmedel, inklusive dessa rädisor, rik på hälsosamma probiotika.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lös saltet i det filtrerade vattnet. Det är viktigt att använda filtrerat vatten eftersom klor och andra kemikalier i de flesta kommunala kranvatten kan störa jäsningsprocessen.
  2. Skiva av löv och rotändar av rädisor. Julienne dem i matchstickformade bitar, eller skiv in i 1/8-tums rundor. En matprocessorns mandolin eller det smala skärbladet gör det enklare.
  1. Kasta i en stor skål den hackade rädisa, skivad lök, vitlök och röda pepparflingor. Packa dem i en ren pint glasburk.
  2. Häll saltlösningen över de övriga ingredienserna. Tryck försiktigt på grönsakerna och kryddorna för att släppa ut några luftbubblor. Saltlösningen ska helt täcka övriga ingredienser. Om maten flyter ur saltlösningen, vikt den med en mindre glasburk fylld med vatten. Om grönsakerna förblir nedsänkt i saltlake, täck bara burken som de är i löst med lock.
  3. Placera burken på en liten tallrik för att fånga överflödet som kan hända när det börjar fermentera. Låt det stå vid rumstemperatur i 24 - 48 timmar.
  4. Ta bort locket eller småburkens vikt och kolla de riska radikorna efter de första 24 timmarna. Du bör börja se några bubblor och det kommer att börja utveckla en lätt sur lukt (som surkål, men mer skarp på grund av vitlök).
  5. När du ser och lukter tecken på att rädisorna aktivt fermenterar, överför burken till dörren till ditt kylskåp. Detta är den varmaste delen av ditt kylskåp men fortfarande kallare än rumstemperatur - perfekt för din rädisa att hålla långsamt jäsning.
  6. Fermenterade rädisor är redo att äta 1-2 veckor efter att du har gjort dem. Om du planerar att lagra dem längre än en månad, flytta burken till en svalare del av ditt kylskåp (en av de centrala hyllorna istället för insidan av kylskåpsdörren).

Obs! Om salt inte är ett alternativ för dig, använd den alternativa metoden för laktojäsning utan salt .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 21
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 159 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)