Walloped potatis

Jag uppfann Walloped Potatis eftersom jag sprang ut av hashbruna potatisar . Efter lite tanke (jag ville inte gå till affären igen!) Jag upptäckte att jag hade två påsar av vaffelskivfries, och undrade om de skulle arbeta i en scalloped potatisrecept . Pojke gjorde de någonsin! Så Walloped potatis föddes. Waffled + Scalloped!

Du kan självklart skära dina egna vaffelchips med en mandolin. Använd våffelbladet och gör det första snittet. Du måste då vända potatisen en kvart varv och göra en annan klippning för att producera den våffla eller kors-korsseffekten. Om du väljer att använda den här metoden kommer potatiserna att behöva baka för en längre tid. Tillsätt ytterligare 20 till 30 minuter medan potatisen baka, täckt.

Potatiserna är krämiga i mitten, skarpa på botten och crunchy på toppen med den bästa smaken. Krämen gör potatis mycket fuktig, rik och öm, och osten ger en fantastisk smak. Bäst av allt, detta är ett fyra ingrediensrecept och det är lätt att göra! Detta kommer att slå dina strumpor av.

Du kan använda andra typer av ost om du vill, men du kan inte hoppa över grädden. Kom ihåg att det här är ett speciellt tillfällerätt så att en del splurging är definitivt i ordning. Du kan också lägga till malet vitlök eller färska örter till receptet. När du gör en förändring, var noga med att skriva ner den så att du kan komma ihåg ditt mästerverk nästa säsong!

Denna underbara maträtt är perfekt för en semestermåltid, speciellt jul eftersom det är så varmt och dekadent. Servera den med en läcker glaserad skinka , lite bakad ananas och speciella gröna bönor. Till dessert, julkakor, förstås!

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 375 ° F. Spraya en 9 "x 13" glasbakningsfat med nonstick matlagningsspray.

Lacka potatisarna i skålen, dra varje halv ihop så att de är ungefär lika stora. När du jobbar lägger du till några lager av den strimlade Havarti eller schweiziska osten och strö över salt och peppar efter smak.

När alla potatis är i disken, häll långsamt kräm över allt. Strö med parmesanosten.

Täck hela grejen med tung folie. Baka grytan i 45 minuter, ta bort folien. Baka i ytterligare 30 till 40 minuter eller tills grytan bubblar och potatisen är skarp och brunad på toppen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 388
Totalt fett 23 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 71 mg
Natrium 135 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 5 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)