Hemlagad Remouladesås

Remoulade är en majonesås eller dressing med franska ursprung. Ordet kommer från franska ordet - Picard dialekt - ramolas , vilket betyder pepparrot. Det kan göras med pepparrot, men det finns många versioner utan pepparrot och en mängd olika ingredienser. New Orleans remoulade är generellt spicier än den franska versionen och det kan innehålla paprika, hackad persilja, hackad hårdkokt ägg, karrypulver, Tabasco, ketchup och andra tillägg. En annan smaklig version liknar tartarsås med hackade kapris och cornichons.

En klassisk fransk version kan innehålla kan innehålla ansjovis essens tillsammans med finhackade örter. Du hittar versioner av remouladesås i många andra länder, inklusive Danmark, Tyskland, Island, Norge, Sverige, Nederländerna och Belgien. Den används som ett dopp eller spridning med en mängd olika livsmedel, inklusive pommes frites, stekt fisk, varmkorv och smörgåssmörgåsar. I Tyskland kan du hitta remouladesås i din potatisallad.

Denna enkla version är gjord med persilja och gröna lök, tillsammans med standardmajonnäs och senap. Om du inte hittar Creole senap, använd en godkorns senap eller kryddig brun senap av god kvalitet.

Remouladesås är underbar med fisk, skaldjur eller krabbekakor. Det är utmärkt spridning för fisk tacos och det är fantastiskt på ostron eller räkor pojkar . Såsen gör en god spridning för en stekt kycklingmacka och hamburgare också.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en skål kombineras den hackade persiljan, gröna lök, pickles, vitlökspulver, majonnäs, olivolja, citronsaft, senap, Worcestershire sås och nymalt vit eller svartpeppar. Blanda väl.
  2. Täck och kyl i minst 1 timme för bästa smak, eller tills den är ordentligt kyld.
  3. Gör ca 1 kopp remouladesås. Servera det som en spridning eller dopp med krabba kakor, fisk, stekt skaldjur, kyckling, hamburgare och smörgåsar etc.

variationer

Ersättare

Remouladesås Vs. Tartar sås

Remouladesås är liknande i smak för tartarsås. Båda är gjorda med majonnäs och kan innehålla många av samma ingredienser. Louisiana remouladesås innehåller vanligtvis stenjord eller kreolsk senap.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 138
Totalt fett 12 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 452 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)