Färsk Jordgubbe Cheesecake Pie

Denna extraordinära jordgubbspaj är färdig med ett lager av färsk jordgubbarglasyr över en sötad bakad gräddeostpåfyllning. Behöver vi säga mer?

Använd en bakad graham cracker pajskaka för detta recept, hemlagad (djup skål eller stor) eller köpt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en blandningsskål, slå ägg tills tjock och ljus citron gul färg. Tillsätt 1/2 kopp socker och mjölet, slår tills det blandas. Häll äggblandningen i en mätkopp.
  2. I samma skål, slå gräddeosten med en liten mängd av den förångade mjölken tills den är jämn. Tillsätt kvarvarande mjölk, citronsaften och den revade citronskalan. slå tills den är jämn och väl blandad. Häll äggblandningen i gräddeostblandningen; slå bara tills blandat.
  1. Häll blandningen i graham cracker skorpan. Baka vid 325 F i 25 till 30 minuter. Kyl helt på ett trådställ.

Jordgubbsglaze

  1. Skär 10 till 12 jordgubbar i halva; ordna i ett enda skikt, skära sidan ner, över den kylda ostekakan.
  2. Krossa tillräckligt många jordgubbar för att göra 1/3 kopp; sätt i en kastrull. Rör om 1/3 kopp vatten och värm till kokning. Minska värmen och låt sjuda i 2 minuter. Pressa genom en sil för att göra 1/2 kopp puree.
  3. Återställ 1/2 kopp puree till kastrullen. Blanda 2 msk socker och majsstärkelse och rör om i puree i en kastrull. Koka upp och omrör hela tiden. Fortsätt tillagning och omrörning tills den är tjock och klar. Lägg till matfärg, om så önskas. Kyla något; sked jämnt över jordgubbar på ostkaka.
  4. Kyl och lagra, täckt, i kylskåp.