Läckra Kyckling Satay och Kinesisk Inlagd Grönsaker Recept

Kyckling satay är en av mina favoritappertizers i asiatisk mat. Kyckling satay kommer från Indonesien och det är inte ens en kinesisk mat. Men det är väldigt populärt i kinesiska takeaways och du kan se kyckling satay på nästan varje kinesisk takeaway-meny i Storbritannien.

Jag använder kinesisk vit sesampasta som en av huvudingredienserna till marinade chicken satay men du kan också ersätta den med tahini sås eller till och med jämn jordnötssmör (observera använd jämna jordnötssmör och inte typen som innehåller bitar jordnötter).

Jag använder också kinesisk grillsås (Shacha BBQ sås 沙茶醬) för marinade. Denna kinesiska grillsås är en berömd kryddor eller pasta i Sydostkina och även Taiwan. Den är gjord av sojabönolja, vitlök, sjalottor, chilis, brillfisk och torkad räka. Den smakar smaklig, kryddig och skarp.

Kinesiska och taiwanesiska människor brukar använda denna sås som en doppsås för heta krukor samt en gnugga för grillade kött, kryddor för soppor med och utan nudlar och även stekpannor. Du borde kunna köpa Shacha bbq sås i nästan alla kinesiska snabbköp på kryddor eller såsockel. När du har öppnat såsen, se till att du håller den i kylskåpet.

Du kan använda kycklingbröst eller kyckling lårfilé för detta recept, det är upp till dig. Om du använder kyckling lårfilé skär dem i tärningar. Detta gör det enklare för dig att bbq eller char grilla dem.

Jag brukar marinera kyckling satay över natten för en bättre smak. Du kan förbereda denna kyckling satay framåt och i stora mängder för din bbq-fest. Se till att du använder blöta bambusspettarna eller träspettarna innan du bbq satay. Detta förhindrar att spettarna brinner under matlagningen.

Jag gör också några inlagda grönsaker för att gå med den här kycklingsattayen, eftersom den söta och sura smaken av inlagda grönsaker verkligen kommer att uppfylla din aptit under sommartiden. Du kan servera betade grönsaker på sidan av din kyckling satay eller till och med blanda betade grönsaker med lite salladsläpp för att bli en sommargräsad grönsaksallad.

Vad du behöver

Hur man gör det

Kyckling Satay

  1. Skiv kycklingbröst i "remsor" runt 1 cm tjockt
  2. Marinade kycklingbröst med alla kryddor och lagra i ett kylskåp i minst 1 timme.
  3. Blöt bambuskivor i vatten i minst 30 minuter.
  4. Skaka kycklingbröstet och grilla grillen eller grilla satayen tills den är kokt. Klar att servera.

Inlagda grönsaker

  1. Skala skaloterna och morötterna.
  2. Skär läskorna och rädisa i tunna skivor. Skaka morötterna.
  1. Koka alla kryddor från Sichuan peppar till sockret i en kastrull.
  2. När kryddorna har kokat stäng av elden och lägg till alla grönsakerna. Lämna det åt sidan för att svalna.
  3. Skålen är nu klar att servera. Du kan blanda den här inlagda grönsaken med några salladsblad eller bara servera ovanpå salladsbladet.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 94
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 111 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)