Grönt te (Matcha) Glassrecept

Grön te glass är en populär japansk glasssmak och perfekt som en söt och uppfriskande efterrätt efter en traditionell japansk måltid.

Namnet "grönt te glass" är lite bedrägligt, eftersom glassen inte är gjord av te, utan snarare från matchapulver . Ibland används namnen "green tea" och "matcha ice cream" omväxlande i väst, men i Japan kallas "green tea" nästan alltid som "matcha glass".

Matcha pulver är ett fint ljusgrönt pulver med speciella gröna teblad som har markerats. I huvudsak matcha är gröna teblad. Matcha-pulver skiljer sig från grönt te eftersom det i matar som använder matcha innehåller själva teen lämnar sig själva, men gröna teinfunderade livsmedel är helt enkelt vatten infunderad med smak av tebladen.

Förvisso, trots de tekniska skillnaderna mellan grönt te och matchapulver, kommer detta recept på grönt te (matcha) glass att resultera i en utsökt fryst japansk efterrätt!

Obs! En glassmaskin hjälper, men om du inte använder en glassmaskin, kan isblandningen förvaras i en lufttät behållare och placeras i en frys tills den stelnar. Blandningen måste blandas periodiskt medan den fryser.

Artikel Uppdaterad av Judy Ung.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda varmt vatten och matcha tepulver i en liten skål och lägg åt sidan.
  2. Efter separering av äggulorna från ägget, i en medelstor kastrull, vispa lätt äggulorna. Obs! Värm inte pannan ännu.
  3. Tillsätt socker i pannan och blanda sockret med äggulor tills det är väl införlivat.
  4. Gradvis tillsätt mjölk till ägg och sockerblandning och blanda väl.
  5. Sätt pannan på låg värme och värm äggblandningen, rör omedelbart för att det inte brinner. När blandningen tjocknar något, ta av pannan från värmen och lägg åt sidan.
  1. Blöt i botten av pannan i isvatten för att kyla äggblandningen.
  2. Tillsätt matcha pulver- och vattenblandningen i äggblandningen och blanda väl. Fortsätt att kyla blandningen i isvatten.
  3. Piska den tunga grädden så att den är lite tjock och luftig. Tillsätt denna piskade tunga grädde i ägg och matcha blandningen. Blanda försiktigt alla ingredienser med en spatel tills de är blandade.
  4. Häll isblandningen i en glassmaskin. Häll sedan blandningen i en frysbox säker behållare med lock och frys i 8 timmar eller längre. (Se instruktioner för din glassmaskin och följ rekommenderade bästa praxis.)
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 187
Totalt fett 14 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 106 mg
Natrium 48 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)