Grönböna Valnöt Vegetarisk Hackad Lever (Pareve)

Mock Chopped Liver är en populär Ashkenazi spridning med otaliga variationer. Eftersom det är pareve (både kött och mjölkfritt) kan det avnjutas med någon form av måltid. Det är mindre arbetskrävande än att göra den riktiga saken, och även de som vänder sig upp i näsan på verklig lever, kommer ofta att skina på de vegetabiliska versionerna. Sprid det på rågbröd eller salladsblad, eller servera det som en sabbaträtt eller festrätt med kakor, crudites och ett par andra dips, såsom hemlagad israelisk hummus och matboucha .

Variation: 1/4 pund svamp kan användas istället för ärter och bönor.

Redigerad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Värm oljan i en kockspanna eller stor, stor stekpanna över medelhög värme. tillsätt löken och sautera tills mjukt och genomskinligt, ca 5 till 7 minuter. Minska värmen och fortsätt att steka, rör om ibland tills lökorna blir gyllene och börjar karamellisera, ca 8 till 10 minuter mer. Tillsätt ärter och gröna bönor och friter tills det är ömt. Smaka med salt och peppar.

2. Sätt grönsakerna i en matberedare.

Tillsätt ägg och nötter, och bearbeta tills det är slät. Smaka på puréen och tillsätt lite olja om den är torr och / eller extra salt och peppar efter smak.

4. Överför blandningen till en lufttät behållare och chill flera timmar eller över natten innan du serverar. Servera med rågbröd, salladsblad, crackers eller crudites.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 3127
Totalt fett 306 g
Mättat fett 29 g
Omättat fett 48 g
Kolesterol 78 mg
Natrium 43 mg
kolhydrater 74 g
Kostfiber 34 g
Protein 74 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)