Marockansk Olive Tapenade Recept - Svart eller Grön Olive Tapenade

Detta enkla marockanska oliv tapenadrecept kräver härda svarta oliver, men för olika kan du försöka göra det med gröna oliver. Båda versionerna kan förberedas och erbjudas bredvid varandra, vilket var hur de presenterades första gången jag samlade dem. Känn dig fri att justera mängden harissa för att göra din egen tapenad så eldig som du vill. På samma sätt kan vitlök också anpassas efter smak.

Även om det ursprungliga receptet som jag delade med mig inte krävde kapers, har jag sedan lärt mig att alla tapenader måste, av deras natur, inkludera dem. Receptet nedan är sedan redigerat för att lista kapers i ingredienserna. För de av oss som älskar den sanna, sura, salta smaken av kapers kan detta bara ses som en förbättring av vad som var en redan utsökt spridning.

Du kommer att upptäcka att den marockanska tapenaden fungerar vackert som konditori i smörgåsar med grillade kött eller stekt sardiner (ja, stekt fisk är verkligen fantastiskt på det sättet!) , Eller servera det som ett dopp eller sprid det med crusty marockanskt bröd .

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Skölj oliverna och ta bort groparna. Kombinera oliverna med kaprarna.

2. Häll oliverna och kapren så fint som möjligt för hand eller placera dem i en matberedare och puls flera gånger tills blandningen är nästan en pasta. Om du använder en processor, var försiktig så att du inte överdriver blandningen eftersom du vill att tapenaden behåller lite textur.

3. Blanda de hackade oliverna med resterande ingredienser manuellt eller i matberedaren (igen genom att pulsera flera gånger, tills de kombineras).

4. Smak och justera harissa, vitlök och citronsaft som önskat.

5. För en tunnare tapenad, öka mängden olivolja, omrör i ytterligare en tesked eller två åt gången tills du uppnår önskad konsistens.

6. Förvara tapenaden i en täckt glasburk i kylskåpet.