Grillad kyckling med glutenfri Citron-Tahini Zucchini Nudlar

En Spiralizer är mitt favorit köksredskap för att sätta en hälsosammare, naturligt glutenfri spin på pastaklassiker.

En Spiralizer omvandlar grönsaker till lockiga nudlar. Med flera olika blad skär en Spiralizer grönsaker (och frukt) i nudlar av olika tjocklek, från spaghetti till pappardelle. Om du inte har ett spiraliseringsverktyg kan du använda en Julienne-peeler istället för att skapa spagetti-liknande grönsakspudlar.

Det här receptet innehåller zucchini nudlar kastade råa i en ljus och smaklig dressing av citronsaft, vitlök och tahini. Förbandet mjukar ner nudlarna i zucchini när det sitter, så det finns inget behov av att laga nudlarna för denna måltid.

Stapeln av zucchini nudlar är toppad med grillad kyckling, körsbärstomater, feta smulor och hackad färsk persilja.

Dairy-free? Låt helt enkelt Feta smulorna, eller använd en mjölkfri ost istället. Istället för grillad kyckling kan du para det här receptet med grillad räkor eller lax istället.

Vegetarian? Byt kyckling med grillade tofu biffar eller portobello svampar .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbereda Tahini-citronförband: I en matberedare kryddas vitlöksklyftan några gånger tills det är malet. Tillsätt citronsaft, tahini, färska persilja löv, vatten och olivolja. Pulsa till jämn. Smaka med salt och peppar. Avsätta.
  2. Tvätta och trimma de tuffa ändarna från varje courgette. Med ett spiraliseringsverktyg, spiraliserar du zucchini en i taget i spaghetti-storlek-nudlar. Har du inte en spiraliserare? Använd istället en Julienne-peeler, grönsaksskalare eller skarp kniv.
  1. Placera zucchini nudlar i en stor skål. Häll hälften av dressingen och kasta till kappan. Lägg till mer dressing, om det behövs. Låt sitta i 10-15 minuter för att mjukna nudlarna.
  2. Grilla de utbenna, skinnfria kycklingbrösten antingen på en gasgrill, George Foreman-typ grill eller använd alla vanliga glutenfria kycklingbröstremsor (super snabb och enkel genväg!)
  3. Dela de klädda nudlarna med korg och skivad körsbärstomater i två skålar. Lägg skivor grillad kyckling över toppen. Garnera med feta smulor, om så önskas, och extra Tahini citron dressing och hackad persilja.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, pannor och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter för att bekräfta att produkten är glutenfri. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 977
Totalt fett 69 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 36 g
Kolesterol 225 mg
Natrium 364 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 5 g
Protein 74 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)