Zucchini "Spaghetti" Med Koriander, Vitlök, Nötter och Citron

Denna lätta och enkla maträtt tar bara några minuter att förbereda och gör en väldigt god maträtt, bas för en fin bit fisk eller en lätt entree. Det är vackert med nästan några av de lax recept som anges här. Zucchini "nudlar" kastas snabbt med en lätt sauté med markkorjanderfrö, pinjenötter, vitlök, färsk timjan och sprites sedan med citronsaft strax före servering. Det är en av mina gå-till-ersättare för pasta, men det är också gott kastade med halvspaghetti. Parmesanost är en valfri spelare i efterbehandling av denna maträtt, och tjänar till att ge det mer kropp och ett annat lager av smak. Du har två alternativ här: ät dem uppvärmda men fortfarande väsentligen råa, eller ge dem en snabb sauté. hur som helst de är utsökta!

Vill du veta hur man gör nudlarna? Du kan köpa en spiraliserare, använda en av de små handhållna spiralanordningarna eller använd Julienne-rivaren på din mandolinskivare. Du kan också använda en vegetabilisk peeler i en nypa, vilket ger breda band.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär av tipset från squashen, och antingen spiralisera eller riva dem i en skål.
  2. Placera vitlök, korianderfrön och pinjenötter i en mortel och pestle, kryddkvarn eller miniprocessor och slipa till en pasta.
  3. Värm en stor, tung botten sauté pan över medium värme.
  4. Tillsätt olivolja och vitlökskorjander pinjutpasta och sauté i 1 minut, omrör hela tiden.
  5. Tillsätt timjan och zucchini nudlarna och försiktigt kasta tills zucchini är lätt belagd och uppvärmd. (Alternativt, om du föredrar att laga squashen, ökar värmen till hög och sauté zucchini i 2-3 minuter för att laga den tills den är öm men ändå skarp.)
  1. Lägg till en annan lätt drizzle olivolja om det behövs och krydda med havssalt och gott om nybakad peppar.
  2. Passera parmesanost och citronkilor på sidan för att servera.

Variationer: Vi älskar denna maträtt med en blandning av gul och grön squash. Du kan också ersätta ett par teskedar Ras El Hanout för korianderen om du gillar din mat med en mer exotisk och kryddig smak.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 369
Totalt fett 21 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 36 mg
Natrium 863 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 6 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)