Tzatziki Recept | Grekisk Gurka Yoghurt Dip

Om det fanns ett "lim" som höll grekisk mat tillsammans, skulle det vara detta. Ja, jag pratar om den rika, krämiga och tantalizing dip vet som tzatziki! En vacker blandning av färska produkter som gurka och dill, tillsammans med några andra extra ingredienser.

Många människor får sin första smak av den här läckra såsen samtidigt som man har en gyro eller kanske lite souvlaki för första gången. Eller du kanske har haft en variation av det, eftersom det finns liknande versioner som finns i många länder från Bulgarien till Indien.

En sak som jag tror att folk underskattar är dess mångsidighet! Detta dip kan användas och serveras i så många olika tillfällen utöver vad det traditionellt är parat med.

Du kan få den bredvid grönsaker, som spridning på en smörgås, med kött eller fjäderfä, och äntligen, om du är som jag - i sig själv med en sked :) Jag menar det är gjord med grekisk yoghurt, så det är friskt och packad med protein

Det är verkligen ett fantastiskt tillskott och kommer att lägga till en fin, cool, ren smakupplevelse till vad som helst du lagar mat.

Det finns många olika sätt att göra detta, och varje grekiska svär vid deras version. Det här receptet kommer från min familj och nu delar jag det med din.

Om du gör det annorlunda, skulle jag gärna veta! Skicka mig ett mail och jag sätter ihop ett annat inlägg för att visa alla de underbara variationerna som folk har för att göra deras speciella tzatziki!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Sätt den grekiska yoghurten i en skål, något stort nog att blanda i alla ingredienser.

2. Ta skalad gurka och grill på en tallrik. * Viktigt: Kläm ut alla juicer från gurka innan du lägger den på yoghurten. Tzatziki är tjock, och att tillsätta saft från gurkan kommer att göra är vattnig.

3. Tillsätt olivolja, citron, salt, peppar, dill, rödvinäger och vitlök till gurka-yoghurtblandning.

4. Blanda noggrant

5. Låt det vila. Placera i kylskåp i minst 2-4 timmar. Företrädesvis över natten.

6. Servera tillsammans med bröd, kött, grönsaker eller vad du vill!

Anmärkningar : Att göra tzatziki är en av mina favorit saker eftersom det är en sådan organisk process. Varje gång jag gör det behövs lite mer av en ingrediens (ibland mer citron och andra gånger lite av gurksaften). Kom ihåg att viloperioden kommer att förändra smaken när ingredienserna kommer att leva - så att vitlökskenet blir lite mer som det vilar. Få det till en smak du är nöjd med, låt den sitta ett tag och smaka på hur det ändras.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 227
Totalt fett 14 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 16 mg
Natrium 938 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)