Gör din egen Liverwurst med detta recept

Om du älskar liverwurst kan du njuta av att göra din egen hemma. Den svåraste delen av receptet kan vara att hitta fläsklever. Kontrollera med en oberoende slaktare, vem ska kunna beställa det för dig om din mataffär inte bär den. Alla tweaks en liverwurst smörgås med sina egna preferenser. Mest som det spreds på vitt bröd, lowbrow eller exklusivt, med majonnäs eller senap eller båda, med lök eller sallad eller båda (eller varken).

Detta recept är från "Home Sausage Making" av Charles G. Reavis.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vik ett stycke oblekt musselin, ca 12 tum långa med 8 tum breda, längs och tätt sy en söm över en av de korta ändarna och fortsätt längs den öppna sidan. Håll sömmen ungefär en åttonde tum från materialets kant. Den korta sidan av sömmen kan böjas i en halvcirkel för att ge den färdiga produkten en rundad ände. Vrid höljet inuti så att sömmen är på insidan. Ställ den åt sidan tills du är redo att stoppa den. Som ett alternativ kan du använda stora kollagenhöljen.
  1. Lägg kuberna av lever, fläsk och fett genom ett fräsers fina blad separat och blanda sedan och slipa ihop.
  2. Stänk löken, pulverformig mjölk, peppar, salt, paprika , socker, marjoram, koriander , macka , allspice och kardemumma över markköttet och blanda noga med händerna.
  3. Sätt blandningen genom det snabba bladet på kvarnen två gånger mer. Kyl blandningen i 30 minuter mellan slipningar.
  4. Packa blandningen i muslinhöljet. Det hjälper till att vikla den öppna änden ner över sig själv för att få saker påbörjade. Detta gör det lättare att nå botten. Packa köttet så hårt som möjligt.
  5. Sticka den öppna änden stängd eller säkra den ordentligt med en snodd.
  6. I en stor vattenkokare, ta tillräckligt med vatten till koka för att täcka leverwurst med 2 eller 3 tum. Sätt korven i kokande vatten och lägg en vikt på den för att hålla den nedsänkt. Två eller tre stora matplattor fungerar bra. När vattnet återvänder till koka, minska värmen så att vattnet knappt simmar. Koka i 3 timmar. Tappa varmt vatten och ersätt det med en jämn mängd isvatten. När liverwurst har svalnat, kyl det över natten och ta sedan bort muslinhöljet.
  7. Förvara leverwurstkorgen i kylskåpet och ät den inom 10 dagar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 289
Totalt fett 16 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 102 mg
Natrium 522 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)