Glutenfritt Energibarrecept

Hemgjorda glutenfria energistänger är ett lätt, inget bak, näringsrikt och ekonomiskt alternativ till kommersiella energistänger. Bäst av allt kan du ersätta dina favoritdryckta frukter, nötkött, nötter eller frön och sötningsmedel för att skapa din egen personliga energibar. Packa glutenfria energistänger i lunch och resväskor för ett hälsosamt, glutenfritt mellanmål.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rikta ett stort bakplåt med pergamentpapper.
  2. Placera nötter och / eller rostade frön och torkad frukt i skålen på en matberedare. Pulsa flera gånger, tills blandningen är grovmalt.
  3. I en stor kastrull smörj mutter smör med flytande sötningsmedel över medium låg värme. Rör omedelbart för att förhindra att det brinner. När blandningen är jämn och bubblande koka i ca 1 minut. Avlägsna från värme. Tillsätt salt och vanilj och rör om att kombinera. Använd en stor spatel för att röra i nötter, torkad frukt och spannmål. Rör om tills alla ingredienser är belagda med muttersmörblandning.
  1. Skrapa blandningen på det tillagade bakplåten. Använd spateln för att jämnt sprida blandningen på pannan. Placera en stor bit vaxat papper över blandningen och använd en rullpinne för att släta toppen av blandningen. Täck med det vaxade papperet och kyl det i ca 2 timmar innan du skär energiboxarna i vad som helst du föredrar.
  2. Vik i stängt papper och förvara i en täckt behållare i kylskåpet.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 114
Totalt fett 9 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 14 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)