Glutenfri kärnmjölkspannkaka Recept

Med detta enkla recept på glutenfria kärnmjölkspannkakor kan du njuta av smaken av ljusa och ömma klassiska pannkakor när som helst - även om du inte har mycket tid att laga mat.

Om du inte har kärnmjölk i kylskåpet, lägg bara 1 matsked vitvinäger till mjölken för en omedelbar ersättning för kärnmjölk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera GF-mjölblandning, sötrismjöl, sockerrörsocker, GF-bakpulver, natronkaka och salt i en blandningsskål och vispa för att grundligt blanda.
  2. Kombinera kärnmjölk, olja, ägg och vanilj i en separat blandningsskål. Vispa att kombinera. Om du gör din egen "kärnmjölk", häll mjölk i en blandningskål. Tillsätt vit vinäger och låt sitta i ca 5 minuter. Tillsätt sedan olivolja, ägg och vanilj extrakt till mjölkblandningen. Visp att blanda.
  1. Rör mjölkblandningen i torra ingredienser och vispa tills smeten är jämn. Om smeten ser för tjock, lägg till mer mjölk, 1 tesked åt gången.
  2. Värm en stekpanna över medelhög värme. Lätt borsta stekpannan tänder olivolja eller rapsolja.
  3. För medelstora pannkakor, använd en 1/4-kopp mäskopp för varje pannkaka. Häll i upphettad stekpanna och koka tills bubblor bildas och botten är gyllenbrun. Vänd och koka den andra sidan tills den är gyllene. För större pannkakor, använd en 1/3-kopp mätbägare för att mäta smet för varje pannkaka.
  4. För att frysa pannkakor, låt det vara helt svalt. Vik varje pannkaka separat och sätt i en plastfryspåse.

Obs! Om du använder en glutenfri allsidig mjölblandning med tillsatt xantangummi eller guargummi , lägg inte mer guargummi till det här receptet. Om du använder en GF-mjölblandning utan tillsatt guargummi, lägg till 1/4 tesked av ditt favorit guargummi till detta recept.

Pannkaka Varianter

Denna grundläggande glutenfria pannkaka smeten går långt i mångsidigheten avdelningen. När du har fördelat smeten i en stekpanna, strö en eller flera av följande ingredienser på varje pannkaka. Täck på påfyllningen med lite extra smet så att topping inte kommer att hålla fast vid pannan efter att du har viftat pannkaka. Låt din kreativitet vara din guide.

Kom ihåg

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 204
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 151 mg
Natrium 586 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)