Easy Caramel Flan Recept

Flan är en populär krämig Custard dessert i Spanien och över hela Latinamerika, och det finns många versioner av det. Detta speciella karamellflanrecept är prisat för dess enkelhet, så om du aldrig har gjort flan innan, är det dags att försöka!

Du behöver 6 vaniljdiskar, ramekiner eller annan liknande köksredskap för individuella portioner, plus en stor bakpanna som de alla passar in i bekvämt. Liksom de flesta custards, bakas den här versionen i en baño maría ("bain marie" eller vattenbad) eftersom fuktig indirekt värme krävs för att efterrätten lyckas laga mat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325 F.
  2. Häll 1 kopp sockret i en varm panna över medium värme. Ständigt rör sockret medan det värmer tills det brinner och blir karamell- det blir en mörkbrun vätska.

  3. Häll omedelbart ungefär 2 till 3 matskedar karamell i vardera 6 individuella vaniljsås eller ramekiner, luta dem så karamellen virvlar runt på insidan. Arbeta snabbt, eftersom karamellen kommer att svalna och härda nästan så snart den träffar skålen. Uppvärm karamell i pannan om den tjocknar för mycket för att arbeta med.

  1. Blanda äggen i en elektrisk mixer eller med en visp. Tillsätt alla tre burkar mjölk ( 1 kondenserad och 2 indunstad ) och blanda.

  2. Blanda långsamt i resterande 1/2 kopp socker, sedan vanilj. Blanda tills mjuk efter varje ingrediens tillsätts.

  3. Häll custardblandningen i karamellbeklädda diskar, fördela den lika.

  4. Placera de enskilda rätterna i ett stort glas, keramik eller metallpanna. Häll hett vatten i bakpannan runt custarddisken till ett djup av ca 2 tum.

  5. Baka flan i 45 minuter i vattenbadet. Kontrollera med en kniv insatt precis utanför mitten i en av portarna; Om kniven kommer ut ren är flanan klar.

  6. Ta bort den stora bakrätten från ugnen och ta försiktigt de enskilda rätterna ur varmvattnet. Låt svalna till rumstemperatur och lägg sedan i kylskåpet i en timme eller så. (Låt flan i disken de bakade in tills tiden för att tjäna.)

  7. För att servera, invertera varje enskild maträtt på en liten tallrik, så att flan kan släppa ut och karamelsåset ska flyta över vaniljbenet.

> Redigerad av Robin Grose

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 541
Totalt fett 14 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 185 mg
Natrium 195 mg
kolhydrater 92 g
Kostfiber 0 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)