Easy Crock Pot Chicken och ris med gröna bönor

Denna enkla crock potten kyckling och ris recept är en snap att förbereda och laga mat i långsam spis, och det gör en bra vardagliga familjen middag.

Vi använde grädde av kycklingsoppa med örter i receptet (bilden) och det gjorde en läcker sås. Överväg att använda en matkorg i långsam spis för att göra rengöringen enklare.

Om du tror att du kanske måste låta maten laga mat längre eller om du sakta torkar, känner du att laga lite hög, gör disken med benfria kycklingslår och koka riset separat. Kycklinglårna torkar inte ut som kycklingbröst, och de är mer smakrika. Se tips och varianter under instruktionerna för fler idéer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ordna de utbenna kycklingbrösten i porslinskåpet i långsam spis (eller i påsen om du använder en matkorg i långsam spis).
  2. I en skål, kombinera grädden med svamp eller grädde med kycklingsoppa med 1/2 kopp vatten. Häll blandningen över kycklingen.
  3. Stänk 3/4 kopp ris över kycklingen och häll sedan kycklingbuljongen över riset.
  4. Topp med de tinade gröna bönorna; strö lätt med nybakad svartpeppar.
  1. Täck crockpotten och laga på LOW i 5 till 6 timmar, eller tills kyckling är kokt och ris är ömt.

* Konverterad ris är ris som delvis har parboliserats medan den fortfarande är i skålen. På grund av processen är parboiled ris mer näringsrik. Det tar lite längre tid att laga mat än långkornigt ris, och det håller sin form bättre i den långsamma ugnen. Vi rekommenderar att du lagar riset separat, för även om det omräknade riset är något grumligt efter 5 eller 6 timmar.

** För att tina de gröna bönorna, lägg dem i en kolsyrare och kör kallt vatten över dem i några minuter.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Kycklingbröst i Creamy Creole Sauce

Kyckling och fyllning Recept

41 Delicious Slow Cooker Chicken Recipes

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 723
Totalt fett 41 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 191 mg
Natrium 475 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 5 g
Protein 52 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)