Gammaldags Taffy Pull Recept

Taffy Candy är en av de söta godisar som framkallar trevliga minnen - av sorglös barndom och strandpromenad semester på sommaren. Njut av dessa minnen året runt med detta taffy godisrecept gjord med granulerat eller brunt socker.

Observera att en godistermometer krävs för detta recept.

Mer gammaldags godisrecept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda alla ingredienser utom mjölk i tung kastrull över låg värme. Rör om tills sockret är helt upplöst. Öka värmen och sätt blandningen till kokning. Långsamt tillsätt den förångade mjölken i en tunn ström så att kokningen inte stannar.
  2. Sätt godistermometer i pan; fortsätt omröring. Koka och rör omedelbart tills blandningen når 248 ° F (fast bollstadium). Doppa pastellborste i vatten och försiktigt borsta sidorna på pannan för att tvätta kristaller från sidorna av pannan. Gör detta några gånger medan godis lagar mat. När godis har nått önskad temperatur, ta bort från värme, ta bort termometer och utan skrapande sidor och botten av pannan, häll blandningen på en stor tallrik som generöst har smörts med margarin.
  1. Låt taffy-blandningen svalna tills den är cool nog att hantera. Smörj dina händer med margarin; Ta en liten del av godiset och börja bara dra med hjälp av fingertopparna. Candy bör vara vit i färg och känner inte längre klibbig när den har dragits tillräckligt.
  2. Vrid varje dragd remsa något och placera på vaxat papper. När allt godis dras, skär varje remsa i 1-tums bitar. Vik varje bit i vaxat papper och vrid ändarna. Du kan få specialfärgat papper för detta. Förvara i en behållare med ett tätt passande lock.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 142
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 6 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)