Amaretto Creme Brulee

Amaretto likör och mandel extrakt ger denna rika creme brulee sin himmelska mandel smak. Garnera denna speciella efterrätt med några rostade skivade mandlar och några mintblad.

Creme brulee är inte bara lätt att förbereda, det kan göras framåt. Det gör det särskilt bekvämt för en middag eller semestermåltid när du har flera rätter att oroa dig för. Kyl creme brulee över natten och tillsätt det brända sockret topping strax före servering.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. I en gryta, ge cream, Amaretto och mandel extrakt till koka.
  3. Samtidigt vispa äggulor med 1/2 kopp granulärt socker. Vispa långsamt den heta grädden i äggula blandningen tills den är väl blandad.
  4. Placera 6 till 8 grunda individuella 6 till 8 uns bakarätter i en stor bakning eller rostning.
  5. Häll grädde blandningen i bageriprodukterna. Häll kokande vatten i bakfatet till ungefär halvvägs upp i de små bakrätterna.
  1. Placera pannan försiktigt i ugnen. Baka i ca 20 minuter, eller tills centren knappt rör sig. Det kan hända att du måste justera bakningstiden, beroende på storlek / djup på bakrätterna.
  2. Kyl creme brulee och kyla sedan i ca 4 till 6 timmar eller över natten.
  3. Stänk varje creme brulee med 2 till 3 teskedar socker.
  4. Förvaras noggrant för att smälta sockret, flytta och ta hand om att inte brinna. Eller placera under köttet, vända och titta mycket nära tills sockret blir mörkare brunt, ca 1 1/2 till 2 minuter. En kokplatta är bra att ha om du ofta gör det här. Du har mycket mer kontroll över smältning av sockret, vilket utgör den berömda skorpan.
  5. Översta varje creme brulee med en kvist mint och skivad ristad mandel om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 388
Totalt fett 33 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 240 mg
Natrium 80 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 0 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)