Franska kanadensiska Tourtiere köttpjäs recept

En läcker Tourtiere är ett måste för en kall vinterdag och är en utmärkt komfortmat. Det finns många variationer, det här är bara en men du kan anpassa dig till din smak genom att byta fyllningar.

Det här receptet har sitt ursprung i Quebec och är vanligt under vintermånaderna, särskilt under semestern. Det finns inga absoluta regler för att göra paj och vissa variationer kan innefatta rotgrönsaker, kalvkött eller skaldjur i fyllningen. Denna traditionella köttpis är den enda rätten att göra om du letar efter något enkelt, autentiskt kanadensiskt och gott.

Bakverket är till och med upp till individuell tolkning. Det klassiska konditoriet degen är den mest kända versionen, men vissa kockar svär med en kryddad potatisuppläggning, till skillnad från en Shepherds eller Cottage Pie . Något sätt du gör det, är denna franska kanadensiska köttfärs ett gott sätt att värma upp på en kall kväll.

Vad du behöver

Hur man gör det

Hur man gör turneringar:

Förvärm ugnen till 400F.

Rulla degen i 2 lika stora cirklar för att passa en 9-tums pajpanna. Smörj tennet med några droppar olivolja och låt botten av pajpannan med 1 cirkel täcka och sätt åt sidan den färdiga pajpan och resterande bakverk för senare.

Använd en stor stekpanna, värm den kvarvarande oljan över medelhög värme och suté fläsk, nötkött, lök, vitlök, morötter och selleri tills grönsakerna är ömma och köttet kokas genom.

Töm eventuellt överskott av fett från pannan. Lägg till biffens lager , Cognac, örter och kryddor till köttet och grönsakerna. simma blandningen över låg-medium värme, täckt, i ca 15 till 20 minuter.

Ta av stekpannan från värmen och rör de torra brödsmulorna i blandningen. Låt köttpåfyllningen sitta i 3 minuter. Sked fyllningen i den beredda pajpannan och toppa med resterande bakverkdeg. Krypa degen stängd, flöjt kanterna, skära avluftningar i toppen och baka baka i 12 minuter. Minska ugnsvärmen till 350F och fortsätt att baka kakan i 25 till 30 minuter tills konditoriet är guldbrunt.

Denna Tourtiere kan också tillverkas med hjälp av vilt

Detta gör 6 till 8 portioner

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 366
Totalt fett 10 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 50 mg
Natrium 99 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 7 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)