Snabbt och enkelt recept på Panettone - Holiday Fruitcake

Panettone är en härlig semester fruktkaka som traditionellt är ganska arbetskrävande - det kräver flera dagar av jäsning för att utveckla smaken. Det här panettonreceptet är mycket snabbare att göra - med bara en stigande period - och har en underbar smörig söt citrusmak.

Panettoner gör stora gåvor för semestern och kan vara vilken storlek som helst; små enskilda panettoner är roliga att göra och ge. Panettoner är ofta bakade i speciella pappersformar som du kan beställa online eller köpa på exklusiva matbutiker. Artfully arrangerad pergamentpapper, brödpannor eller kaffekannor fungerar också bra för presentation. Driva en snabb frostning över kakans topp för lite extra dekoration eller bara damm toppen med pulveriserat socker.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm mjölken på låg värme tills den är varm vid beröringen, ca 100 F, och ta bort från värmen.
 2. Rör i jästen och 1 kopp mjöl. Blanda väl och lägg åt sidan, täckt, i 15 till 20 minuter.
 3. Tillsätt smöret, sockret, saltet, ägget (3 hela och 4 blommor), vanilj, apelsinjuice och apelsin och citronskal till skålen hos en matberedare. Pulsa tills smöret är blandat i och brutit upp och blandningen ser ut att vara ojämn.
 1. Tillsätt jästblandningen och puls kort.
 2. Tillsätt resterande mjöl, en kopp i taget och puls tills degen börjar komma ihop.
 3. Häll degen - det kommer att vara klibbigt och våt - på en lättmjölkad räknare och strö ner nötter och russin på toppen. Använd en degskrapa eller en stor spatel för att vika och knäda degen, tillsätt lite extra mjöl om det behövs, tills degen är väl blandad och jämn. det kommer fortfarande vara kladdigt.
 4. Använda mjölade händer, forma degen i en boll och placera degen i en panettonform med 6 till 7 tums diameter, brödpanna eller kaffekanna.
 5. Borsta degen med en smält smör och placera den på en varm plats för att stiga upp. Låt degen stiga i 2 till 4 timmar tills den nästan dubblerats i storlek. Pensla med ett slagen ägg.
 6. Förvärm ugnen till 350 F. Baka panettonen tills den har stigit, är guldbrun och låter något ihålig när du trycker på den försiktigt, cirka 40 minuter.
 7. Ta av från ugnen och låt svalna.
 8. Drizzle med glasyr om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 133
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 66 mg
Natrium 178 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)