Färskt salladsrecept

Frisk Corn Salad är min go-to sallad på sommaren . Det är verkligen bäst med majs som är avskuren av cob. Du kan ersätta frusen majs för färsk majs på coben om du vill. Koka inte det, tina och töm det bra innan du använder sallat så det är skarpt ömt.

Hemligheten att få den bästa majsen är att använda den så fort du kan efter det valts. Det brukade vara sant att ordstaven var "promenad ner till trädgården för att plocka majsen, men spring tillbaka för att lägga den i grytan." Nu är majs uppfödd för att vara sötare längre, och sockret i kärnorna blir inte stärkelse nästan lika snabbt. Ändå är det bäst att använda majs så frisk som du kan hitta den.

Denna sallad är fantastiskt serverad tillsammans med en grillad biff eller grillad kycklingbröst. Det kan också vara en huvudrätt sallad om du lägger till några hackade kokta kycklingar, eller några kokta räkor. Du kan också lägga till andra grönsaker, som sockerknäppor, småfrosna peppar, skivad gul sommar squash eller skivad selleri.

Njut av denna sallad med ett stort glas iste på verandan. Det är perfekt på en varm sommarkväll eller som en cool lunch mitt på en varm dag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först, skinka majsen och ta bort silken. I en stor kruka med kokande sockervatten, laga majs i 1-2 minuter. Verkligen är denna korta tid perfekt - du vill bara värma kärnorna. Lägg majsen i en skål med isvatten och låt stå 3-4 minuter.
  2. Klipp majsen från cob med en skarp kniv. Jag tycker om att stå på cobs i slutet i en bundtpanna. Kärnorna kommer att falla i pannan och göra mindre av en röra.
  1. Kombinera majskärnorna i en stor skål med gröna peppar, lökar och tomater.
  2. I en liten skål kombineras gräddfilen, majonnäs, basilika, vitlökdika, Parmesanost, salt och peppar och rör om att kombinera.
  3. Häll det här dressingen över majsblandningen och kasta försiktigt till kappan. Koka i 1-2 timmar före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 453
Totalt fett 14 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 19 mg
Natrium 214 mg
kolhydrater 76 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)