Fänkål Avokadosallad

Tunnt skivad fänkål, krämig avokado och skarp rödlök får beläggas i en lätt dressing för att göra denna snabba, lätta och hälsosamma vintersalat. Om du har en köksmandolin , är det dags att bryta ut det för att smidigt skära fänkålen. Om inte, oroa dig inte, en skarp kniv fungerar bra.

Avokado bryter ner lite och blir en del av vinaigretten, vilket gör en rik, krämig dressing med mycket liten ansträngning. Ju mindre du höjer avokado, desto mer kommer det att smälta in i dressingen (du kan även masha det in, om du vill). Gilla effekten? Du kanske gillar denna Avokado Vinaigrette för användning på salladen efter eget val!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medium till stor skål, vispa ihop oljan, citronsaften och saltet. Avsätta.
  2. Skär avokado halvt i längden. Vrid de två halvorna så att de "pop" ihop. Ta bort gropen: antingen kanta den ut med en sked eller smeka det skarpa bladet på en kniv in i det, vrid en liten bit och dra ut den (var noga med att vara försiktig när du sedan drar gropen ur bladet!). Använd knivspetsen för att skära avokado i skivor eller kuber - skar noggrant genom köttet men inte genom skalet. Tryck sedan på skalen, som om du försöker flipa den inuti, över skålen full av dressing och skivorna eller bitarna kommer att falla rakt ut! Tossa för att belägga avokado med dressingen, mashing några av avokado i dressingen, om du vill.
  1. Trim av och kasta rotänden och fennikelns gröna stjälkar (om det finns några fröjda löv som fästs på stjälkarna, reservera dem att använda som garnering, om du vill). Klipp lampan halvt i längden, lägg halvorna nedåt på en skäryta och skiv så tvärt som möjligt (eller använd en köksmandolin). Lägg fänkålen i skålen.
  2. Skala och tunt skiva den röda löken. Tämma sin skarpa smak genom att skölja skivorna i kallt vatten och sedan pata dem ordentligt torrt. Lägg dem till skålen.
  3. Tossa för att belägga grönsakerna jämnt med förbandet. Tillsätt svartpeppar och mer salt till smak. Om du har reserverat några fänkålfransar, använd dem som en delikat och smaklig garnering.

Servera sallat omedelbart, eller täck och kyla i några timmar - var noga med att täcka salladsytan direkt med vaxat papper eller plastfolie för att hålla avokado från att brinna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 158
Totalt fett 12 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 326 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 7 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)